La carretera Linyola Bellcaire tindrà un carril bici amb il·luminació de seguretat

Obres a la carretera de Bellcaire a Linyola
photo_camera Obres a la carretera de Bellcaire a Linyola

Les obres de la carretera que uneix Linyola i Bellcaire, que han durat quatre mesos, està previst que finalitzin en les pròximes setmanes. Una via que un cop s'obri al trànsit incorporarà un projecte pioner que consisteix en un carril bici que disposarà d'una senyalització lluminosa que alertarà els conductors de la presència de ciclistes en aquesta via.

El vial estarà integrat en el de circulació, separat amb una senyalització de color verd i un sistema d'il·luminació que s'activaran quan un ciclista passi per la zona amb l'objectiu d'alertar els conductors.

Segons ha explicat l'alcalde de Linyola, Àlex Mases la mesura té com a objectiu promocionar l'ús de la bicicleta no només per a activitats de lleure sinó com a mobilitat sostenible i alternativa al cotxe i altres transports.

Mases ha assegurat que la carretera està previst que s'obri al trànsit a primers de maig, encara que continuaran els treballs per acabar els detalls així com la instal·lació del nou carril bici. Segons l'alcalde el fet de poder tancar al trànsit les obres durant 4 mesos ha permès evitar més retards en la reforma, tenint en compte que per aquesta carretera circulen una mitjana de 3.000 vehicles diaris.

Comentaris