Una casa bioclimàtica al Pla s'emporta el Premi Comarcal de Treballs de Recerca

L’alumna Teresa Romà, de La Salle Mollerussa, rep el guardó per la proposta d’un habitatge que busca l’estalvi energètic

Guanyadors del Premi Comarcal de Treballs de Recerca.
photo_camera Guanyadors del Premi Comarcal de Treballs de Recerca.

Casa bioclimàtica al Pla d’Urgell, de Teresa Romà Escolà, alumna del Col·legi La Salle de Mollerussa, ha guanyat el Premi Comarcal de Treballs de Recerca, en la seva quinzena edició, organitzada pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell i el Centre de Recursos Pedagògics del Pla d’Urgell.

A la convocatòria s’han presentat un total de cinc treballs que aborden algun aspecte del Pla d’Urgell i el converteixen en objecte d’estudi. Es tracta de: Medicago Sativa, de Jordi Pedrós, Albert Torres i Jordi Rodríguez; Projecte empresarial: producció i exportació de productes ecològics del Pla d’Urgell, de Sandra Minguell; Millora de l’eficiència energètica en un habitatge, de Joan Miró; Allò personal és polític, d’Anna Maria; i el treball guanyador.

El president del Consell Comarcal, Francesc Fabregat, ha destacat “la importància de fomentar la recerca sobre diversos aspectes de la nostra comarca”.

D'altra banda, el president del jurat i alhora director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Josep Borrell, ha assenyalat la relació entre les temàtiques dels treballs i “les preocupacions” d’avui en dia, com són el clima, el respecte pel medi ambient, les desigualtats socials o bé el món empresarial.

Comentaris