El Casal l'Arreu presenta el conte 'Lo Parrot, el bandoler' al Saló del Llibre de Mollerussa

presentació parrot 2
photo_camera Acte de presentació del conte Lo Parrot, el bandoler, al Saló del Llibre de Mollerussa

El Casal Popular L'Arreu va presentar aquest dissabte el conte Lo Parrot, el bandoler, una publicació escrita per Txell Giné i il·lustrat per Carme Maria Martín, dues mollerussenques que han volgut valorar la figura de Jaume Banqué, conegut com a Lo Parrot, qui va ser alcalde de Mollerussa el 1846 i cèlebre bandoler, empresonat i ajusticiat a Lleida. L'obra editada per L'Arreu i l'Ajuntament de Mollerussa es va presentar en el marc del Saló del Llibre Infantil i Juvenil.

Manel Solé, representant de L'Arreu, va assegurar que Lo Parrot  ens permet explicar història, cultura i territori i ens ajuda a entendre una manera de fer i de ser de la gent de Mollerussa. Solé va agrair la feina desinteressada de gent que treballa per fer cultura i ciutat, ha avançat que el projecte d'aquest llibre s'emmarca en un de més important sobre la figura de Lo Parrot, que es vol fer coincidir el 2021 amb la celebració del 175è aniversari del seu ajusticiament.

Acte de presentació  del conte Lo Parrot, el bandolerL'autora del conte, Meritxell Giné va posar en relleu dos aspectes importants que ha buscat destacar en la història com són el valor de l'amistat com a eix vertebrador i també la picada d'ullet al paper de les dones en la societat encarnat, en aquest cas, en el personatge de Maria Not, una caminadora que porta informació de poble en poble.

La il·lustradora, Carme Maria Martín va destacar la molta sintonia a l'hora de crear els personatges i el repte que ha suposat per ella il·lustrar un conte d'una època històrica per a la qual ha hagut de buscar una gamma cromàtica singular. Cal destacar que Lo Parrot, el bandoler, compta amb una exposició temàtica en el marc del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya.

presentació parrot 1El certamen va acollir dissabte una de les dues trobades professionals programades, la Trobada Pedagògica promoguda pel departament d'Educació sota el títol La poesia envers l'escola: mirades i experiències, en el decurs de la qual es va presentar el llibre de poesia Sol del Pla per part del Centre de Recursos Pedagògics del Pla d'Urgell i del Consell Comarcal.
 

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil, fins al 14 d'abril 

El Saló, promogut pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) i organitzat conjuntament amb l'Ajuntament de Mollerussa a través de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, s'hi poden veure i tocar més de 5.000 llibres de 25 segells editorials diferents a través de 7 exposicions, sent L'aigua l'eix temàtic d'enguany. Així mateix, concentra una trentena d'activitats complementàries entre presentacions de llibres, sessions de contacontes i espectacles que se sumen a la visita de set autors destacats del món de la literatura infantil i juvenil que centra les visites guiades que es fan en els dies laborables per als centres escolars.

Comentaris