Aquesta setmana han començat els treballs d'enderroc de l'interior de l'antiga discoteca Musicland, un espai que es convertirà en seu de l'Agrupament Escolta Cal-Met, i també com a espai polivalent per a usos socioculturals. Una primera fase a la qual seguirà la substitució de la coberta i l'adequació dels espais interiors de l'edifici.
La primera fase de l'enderroc, que té un pressupost de 17.545 euros haurà d'estar enllestida en un més. Per la següent fase de la substitució de la coberta, el consistori ha obert el procés de licitació amb un pressupost total de licitació de 69.808 euros. Paral·lelament des dels serveis tècnics municipals s'està treballant en el projecte d'adequar els espais interiors per als usos definits.
Segons ha explicat l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, l'espai compaginarà l'activitat de Cal Met amb una sala polivalent d'uns 100 metres quadrats, que ocuparia part de la que va ser la segona pista de la discoteca, per a activitats que puguin organitzar altres entitats de la ciutat.
L'equipament i també permetrà, a la llarga si així es decideix, dinamitzar aquest espai donant-li activitat
Solsona també ha indicat que l'entrada a l'equipament s'articularà pel carrer de Sant Isidori, ja que el fet que hi hagi l'antiga terrassa d'estiu de la discoteca facilitarà la recollida i portada dels usuaris de l'equipament i també permetrà, a la llarga si així es decideix, dinamitzar aquest espai donant-li activitat. L'alcalde ha indicat que l'objectiu de l'Ajuntament és generar flux de gent en aquesta zona que havia estat un referent a la ciutat i reactivar-la amb usos socioculturals i d'oci, que era la finalitat que van fixar els propietaris de l'immoble, els germans Freixes-Badia, quan van donar-lo a l'Ajuntament.
El Carnestoltes a la discoteca Musicland de Mollerussa l'any 1993 from Plandora SCP on Vimeo.
La discoteca Musicland es va inaugurar el 22 de desembre de l'any 1973 de la iniciativa de Joan Vila, Xisco Pedrós i Maties Palau, tres joves mollerussencs que van trencar els esquemes de les sales que existien en aquella època a la demarcació i fins i tot a Catalunya. Musiclad va ser el revulsiu a les sessions de ball de L'Amistat i a la seva discoteca Aixopluc.
Els impulsors de Musicland amb Xisco Pedrós al capdavant, van ser capaços de traslladar a Mollerussa un concepte d'interiorisme i d'ambient importat de les sales mítiques com Studio 54, però el segell distintiu de la sala va ser la metamorfosi musical, del rock a la fusió del funk i del soul que es convertiria en música disco.
Musicland va marcar una època i es va convertir en referent dels caps de setmana tot i que alguns anys després es va començar la construcció de la macro disco Big-Ben, una competència amb la qual la petita sala va poder cohabitar durant més de 20 anys.