L'Institut Mollerussa i l'empresa Cusiné es comprometen a formar futurs agricultors

Una col·laboració que es va fent des de fa molts anys amb una transferència de coneixement a escala directa amb els alumnes
photo_camera Els alumnes de l'Institut Mollerussa han conegut de primera mà la tecnologia més puntera de Valtra

Els alumnes del CFGS de Paisatgisme i Medi Rural de l'INS Mollerussa han participat activament en la presentació de la nova sèrie de tractors de la marca Valtra, que l'empresa Cusiné SA ha organitzat el matí d'aquest divendres en col·laboració, un any més, amb el centre formatiu, amb l'objectiu d'apropar la tecnologia actual a la xarxa de distribució i als agricultors del futur. 

4
Els tractors de determinada dimensió i nivells de potència compten amb la tecnologia més puntera. Foto: Esther Barta


La demostració de la conducció amb tractors de determinada dimensió i nivells de potència amb un desembarcament tecnològic molt complet permet mostrar que, amb aquesta tecnologia, es pot aconseguir una funcionalitat semiautònoma.

Iñaki Olozaga, director general del Grup Agco Iberia en representació de Valtra, ha destacat la solidesa de la marca, avalada per la trajectòria, història i les diverses fases que ha superat.

"A més de presentar el producte, fem també una part didàctica sobre l'estructura del tractor, per mostrar per què cal incorporar aquesta tecnologia i, sobretot, demostrar que és una eina a la qual se li pot treure una rendibilitat per a recuperar la inversió i per a guanyar-se la vida.

En els temps actuals amb costos tan alts en tot, l'important és disposar d'una tecnologia que et permeti fer el major nombre d'hores amb el menor cost possible per a poder assumir aquesta tecnologia puntera i guanyar-se la vida", ha explicat Olozaga

2
La demostració ha ofert una part didàctica sobre l'estructura del tractor. Foto: Esther Barta

Antoni Reig, director de l'Institut Mollerussa ha remarcat que "és molt valuosa aquesta col·laboració que es va fent des de fa molts anys, amb la qual es poden portar les últimes tecnologies als alumnes directament"

"A més, són els seus tècnics qui les exposen, amb la qual cosa la transferència de coneixement és perfecta. Tenim previst continuar cada any amb una col·laboració d'aquest tipus i incorporar la tecnologia que es vagi implementant a la marca, a l'empresa o al grup", ha afegit. 

Reig també ha assenyalat que “en el moment actual, la col·laboració és massiva i s'intenta agrupar diferents agents per portar-la a terme".

Comentaris