El compromís de Tallers A. Miquel amb Educació és un model a seguir a Catalunya

Els responsables d'Educació visiten les instal·lacions de Tallers A. Miquel a Sidamon
photo_camera Els responsables d'Educació visiten les instal·lacions de Tallers A. Miquel a Sidamon

L'empresa de Sidamon Tallers A. Miquel ha refermat el seu compromís de suport a la formació de les noves generacions de professionals, finançant l'habilitació d'un taller de Mecatrònica –incorporació dels controls electrònics al sector de la maquinària i l'automoció- a l'INS Pere Martell de Tarragona

Els estudiants que fan practiques als Tallers A. Miquel de SidamonL'empresa distribuïdora de carretons elevadors de la marca Linde, ha signat aquest dimecres un conveni amb el departament d'Educació, per tal de poder desplegar un equipament especialitzat en la reparació i manteniment dels vehicles de logística i emmagatzematge en el centre educatiu tarragoní.

L'acte de signatura ha estat presidit pel director general de Formació Professional Joan Lluís Espinós, el director territorial d'Educació Carles Vega, Antoni Miquel, i el director de l'institut, Àngel L. Miquel. Segons ha assegurat Espinós, Tallers A. Miquel és un model a imitar a Catalunya, el compromís de l'empresari amb la formació, és una garantia d'eficàcia per a la inserció laboral dels joves professionals.

L'empresa del Pla d'Urgell i el director de l'INS Mollerussa, Antoni Reig, van ser pioners en la formació dual, un model que s'ha traslladat a altres territoris

Carles Vega, Antoni Miquel, Joan Lluís Espinós i Àngel L. MiquelPer la seva banda Carles Vega ha destacat que l'empresari no ha d'actuar d'ocupador, sinó de col·laborador en la formació i professionalització dels estudiants, per tal que puguin accedir al mercat laboral amb un alt nivell d'experiència.

Antoni Miquel, ha explicat que considera fonamental l'estratègia de col·laboració amb els centres formatius, ja que les empreses necessiten constantment bons professionals, i aquests no poden adquirir experiència si no combinen els estudis amb l'entorn laboral. Miquel ha assegurat que les valoracions dels darrers anys els ha demostrat que l'aprenentatge i l'experiència que els estudiants farien en vuit anys, es pot reduir a quatre amb el projecte dual.

Els responsables d'Educació visiten les instal·lacions de Tallers A. Miquel a SidamonEl director de l'INS Pere Martell, Àngel Lluís Miquel, ha explicat que el centre habilitarà el nou taller en un espai de 450 metres quadrats, que complementarà als cicles relacionats amb la Mecatrònica. Miquel ha afegit que el centre compta actualment amb més de 5.500 metres quadrats destinats a la maquinària i el manteniment.

Tallers A. Miquel col·labora actualment amb els instituts Mollerussa, Pere Martell de Tarragona, La Caparrella de Lleida, La Salle La Seu d'Urgell, Escola del Treball de Lleida, Jaume Huguet de Valls, i amb el projecte VallGenera

Actualment una quinzena de joves procedents d'aquests centres educatius estan fent pràctiques en els tallers de l'empresa a Sidamon, fins al mes de setembre, cinc dels quals s'incorporaran a la plantilla.

Comentaris