El Concurs de Pintura Ràpida 'Ciutat de Mollerussa' torna amb més dotació econòmica

Diumenge se celebra la seva 21a edició, en què s'atorgaran tretze premis i que tindrà com a tema l’espai exterior i edifici central de la comunitat general de regants dels Canals d’Urgell 

Marc Solsona i Xavier Roune ©JosepAPérez
photo_camera Marc Solsona i Xavier Roune ©JosepAPérez

Aquest diumenge, 25 de setembre torna el Concurs de Pintura Ràpida Ciutat de Mollerussa, i ho fa amb més premis i més dotació econòmica. Organitzat per Fira de Mollerussa, el certamen arriba a la seva 21a edició men una convocatòria que presenta la creació d’un Premi Especial i que arriba a la xifra més alta dels darrers anys amb tretze premis. El lloc escollit a plasmar pels artistes és l'edifici central de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell. 

El director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, agreix la confiança de les empreses que col·laboren en el patrocini dels premis convocats, una implicació que ha crescut en els darrers anys i que ha permès incrementar el nombre de premis, ha afegit.

En aquesta edició el nombre total d’obres premiades seran tretze (una més que l’any passat) i l’import puja a 6.545 euros (pels 6.095 del 2021)

Pel que fa a la temàtica del concurs d’enguany serà l’espai exterior i edifici central de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, corporació que aquest 2022 celebra el 160è aniversari del primer reg d’una finca a través del Canal Principal d’Urgell, recorda el director. Precisament, la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell serà la patrocinadora del Premi Especial creat enguany, que estarà dotat amb 450 euros. 

El primer premi del concurs està patrocinat per l'Ajuntament de Mollerussa i Fira de Mollerussa, i està dotat amb 1.200 euros, mentre que el segon premi, patrocinat per la firma Nufri, té assignat un import de 800 euros, i el tercer, patrocinat per l'empresa RDM Paprinsa, està dotat amb 600 euros.

La resta de firmes patrocinadores i premis són: Federòptics Roure (4t premi i dotat amb 525 euros), Cusiné (5è premi i 470 euros), Prefabricats Pujol (6è premi i 450 euros), Fridecal (7è i 390 euros), Arcusin ( 8è i 360 euros), Suela Rapid (9è i 350 euros), Resquitx (10è premi i 330 euros) i Patet (11è i 300 euros). Finalment, el guardó Premi Jove Pintor, creat l'any 2020 i dirigit a menors de trenta anys, està dotat amb 320 euros i està patrocinat per Domser Solucions Metàl·liques.

Inscripció gratuïta

La inscripció, com en edicions anteriors, és gratuïta i enguany es durà a terme en la planta baixa de la Casa Canal (seu de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell i de la Fundació Canals d’Urgell) de les 8.30 hores a les 11 hores. La decisió del Jurat i el lliurament dels premis es duran a terme en un acte a les 17 hores en la Sala d’Actes de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell. 

El jurat d'aquest any estarà format per Josep Giralt, director del Museu de Lleida; Gerard Cucurull, gerent de Gerart Gallery de Tàrrega; Maribel Pedrol, directora de la Fundació Canals d’Urgell, i Xavier Roure, director de Fira de Mollerussa.

La resta de les bases del concurs es poden consultar al web de Fira Mollerussa.

Comentaris