El Concurs de Pintura Ràpida de Mollerussa tornarà al centre amb motiu de les obres del Pla de Barris

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
photo_camera Moment de la presentació de la convocatòria d'enguany, amb el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra

La capital del Pla d’Urgell acollirà aquest diumenge dia 24 de setembre la 16a edició del Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa”, convocatòria que enguany tornarà a tenir el centre de la ciutat com a eix temàtic després que des de l’any 2009 s’optés per fer itinerant la mostra. El motiu, segons han explicat aquest dimarts el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, és “tenir un record” i plasmar pictòricament aquesta zona abans que canviï urbanísticament amb l’execució de les obres del Pla de Barris, actuació que està previst s’iniciï aquesta tardor. L’espai limitat pel concurs en aquesta edició seran les places de l’Ajuntament, Manuel Bertrand i Major.

Aquesta no és la primera vegada que es marca la temàtica del concurs atenent a un criteri similar. Així, el director de l’ens firal ha recordat que la convocatòria de l’any 2015 ja va tenir com a eix l’estació de tren, el carrer Prat de la Riba i la plaça Josep Pané, abans de començar les obres de la nova estació d’autobusos de la ciutat, les quals està previst finalitzin aquest pròxim mes d’octubre.

Se celebrarà aquest diumenge dia 24 i amb una dotació de 5.275 euros repartits en 9 premis

Segarra s’ha referit també a la bona dotació econòmica del concurs, amb un total de 5.275 euros repartits en 9 premis, així com a l’augment del nombre d’artistes en les darreres edicions, anant recuperant xifres d’anys enrere. En aquest sentit, ha afegit que les previsions d’enguany són de continuar aquest creixement i arribar a la quarantena de pintors, els quals es preveu seran no només de Lleida, sinó d’arreu de Catalunya i de punts de la Franja.

El primer premi, dotat amb 1.500 euros, està patrocinat per l’Ajuntament i Fira de Mollerussa; mentre que el segon i el tercer pugen a 1.000 i 525 euros, i estan patrocinats per la Diputació de Lleida i Nufri, respectivament. La resta de firmes patrocinadores són: Prefabricats Pujol (el 4t premi i dotat amb 450 €), Federòptics Roure (el 5è i amb 420 €), Fridecal (el 6è i amb 390 €), Arcusin (el 7è i amb 360 €), Resquitx (el 8è i amb 330 €) i Giessa-Cosmobrok (el 9è i amb 300 €).

La inscripció al concurs és gratuïta i es durà a terme al Teatre L’Amistat a partir de 2/4 de 9 del matí i fins a les 12 del migdia. El veredicte del Jurat, integrat per reconeguts professionals de la pintura, i el lliurament dels premis es portarà a terme en un acte al mateix teatre a 2/4 de 6 de la tarda. 

Està previst que, un cop passat el certamen, les obres guanyadores s'exposin en una mostra oberta al públic.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement