El Pla d'Urgell s'implica en la prevenció de residus, des dels centres educatius

Des del Consell Comarcal del Pla d'Urgell s'han repartit 332 carmanyoles pels alumnes d'I3 i 396 embolcalls reutilitzables pels alumnes de 1r d'ESO
Foto esc. Ignasi Peraire, 21-11-23
photo_camera El Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha proveït als centres escolars papereres, cubells i contenidors per facilitar la recollida selectiva

En motiu de la XV Edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que s'ha celebrat del 18 al 26 de novembre, des del Consell Comarcal del Pla d'Urgell s'han repartit 332 carmanyoles pels alumnes d'I3 i 396 embolcalls reutilitzables pels alumnes de 1r d'ESO. L'acció, sota el lema "No t'emboliquis", ha tingut per objectiu evitar la generació de residus als centres educatius de la comarca a l'hora de l'esmorzar.

Les accions educatives en l'àmbit de la prevenció de residus són una prioritat per al Consell Comarcal del Pla d'Urgell, tal com ha explicat el seu president Carles Palau i Boté. "Els infants i joves són grans prescriptors a les famílies de totes aquelles dinàmiques que, en el camp del reciclatge, treballen a les escoles", ha afegit. 

Durant els mesos d'octubre i novembre, el Consell Comarcal també ha programat als centres educatius, tallers sobre menstruació lliure de residus, on s'han fet entrega de 200 compreses reutilitzables, i accions per conscienciar sobre l'economia circular en l'àmbit dels residus.  

L'ens comarcal també ha facilitat 31 papereres de cartró, 121 cubells i 27 contenidors per facilitar la recollida selectiva a les seves instal·lacions (pati, aules, menjador...).   Així mateix, les escoles disposen de la "Maleta de prevenció de residus", un recurs educatiu informatiu i manipulatiu per fomentar el consum responsable, evitar el malbaratament alimentari i evitar la generació de residus, entre d'altres objectius.

Comentaris