El Consell Comarcal del Pla d’Urgell organitza 55 tallers per a la prevenció de residus

Taller A la cuina, ho aprofitem tot que es va fer al Poal
photo_camera Taller A la cuina, ho aprofitem tot que es va fer al Poal

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha engegat una campanya per a reduir la generació de residus i el malbaratament dels aliments. Segons el tècnic de l'àrea de Medi Ambient de l'ens comarcal, Ramon Montserrat, es tracta d'incidir en la població per tal de conscienciar que la millor manera de disminuir els residus és no produint-los.

El president Joan Trull i el tècnic de Medi Ambient Ramon MontserratPer aquest motiu el Consell del Pla ha organitzat 55 tallers que es duran a terme en els municipis de la comarca. Els tallers es duran a terme els caps de setmana per tal que siguin accessibles al públic familiar. Se'n faran un de cuina per fomentar la compra sostenible i l'aprofitament dels aliments, sota el nom de A la cuina, ho aprofitem tot!, es podrà aprendre a cuinar de manera saludable aprofitant els ingredients que es poden trobar a la nevera. Amb aquesta proposta es pretén que hi participin nens i nenes i persones adultes com a acompanyants.

Un segon taller tractarà de fer embolcalls d'entrepà de forma artesanal, amb el nom de Fes el teu embolcall per a l'entrepà, que impartirà Atelier Creatiu, en aquesta activitat els assistents podran dissenyar i confeccionar els embolcalls reutilitzables per als entrepans. Per dur a terme aquest taller, els assistents poden portar un retall de roba amb unes mides específiques (40 x 60 cm) per confeccionar-lo al seu gust.

Taller A la cuina, ho aprofitem tot que es va fer a BellvísUn tercer tractarà sobre el manteniment de la bicicleta, per tal de fomentar l'ús d'aquest vehicle i allargar la seva vida útil. Coordinat des de Cicles Pelegrí, la proposta preveu donar consells perquè els assistents aprenguin mecànica d'una manera més fàcil i planera. Amb aquests consells podran realitzar petites reparacions a la bicicleta, posar-la a punt per utilitzar-la i allargar així la vida útil d'aquest mitjà de transport.

Podeu consultar els tallers i les dates en què es faran en cada municipi del Pla d'Urgell

El passat 29 de setembre ja es va fer el primer taller de manteniment de bicicletes a Mollerussa, i al Poal i a Bellvís es va realitzar el taller de cuina.

Tots els tallers  són gratuïts però es demana una inscripció prèvia a través de Whatsapp (677 4955 39) tot indicant el nom del taller, de la persona participant i del municipi. Totes les persones que s'hi vulguin inscriure poden fer-ho fins al dia abans del taller.

Comentaris