El Consell Comarcal del Pla d'Urgell impulsa l'ocupació amb la segona edició del Programa Orienta

Amb el suport del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el finançament del Servei d'Ocupació Estatal (SEPE), aquesta iniciativa reforça el compromís de la comarca amb la millora de les oportunitats laborals
PRESENTACIÓ PROGRAMA ORIENTA 2 (1)
photo_camera Presentació del programa Orienta - Foto: CC Pla d'Urgell

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell ofereix, per segon any consecutiu, el servei personalitzat d'orientació professional i d'acompanyament a la inserció laboral adreçat a persones a l'atur o amb precarietat laboral, conegut com a programa Orienta. L'actuació promoguda i impulsada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei d'Ocupació Estatal (SEPE), permetrà que 90 persones siguin ateses durant un any.  

Carles Palau i Boté, president del l'ens comarcal, ha explicat en roda de premsa que tant aquest programa com els altres que estan actius actualment, com el de Foment de l'Ocupació per a persones joves, "intenten estabilitzar gent al territori com ara els joves que marxen a estudiar fora i no tornen". 

Per a participar en el programa Orienta, és requisit estar inscrit al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya amb una demanda activa en el moment d'iniciar el programa. Les persones interessades poden dirigir-se a l'Oficina de Treball corresponent o bé a l'entitat. Iolanda Cuñat, una de les tècniques encarregades d'aquest programa, treballa de forma coordinada amb altres 3 membres de l'equip. Segons Cuñat, la primera edició del Programa Orienta es va tancar amb la inserció de 26 persones al mercat laboral, de les 90 ateses en total durant aquest període.

El finançament que ha rebut el Consell Comarcal per al Programa Orienta ascendeix a 84.793,03€. Les accions són sense cost per a les persones participants.

Comentaris