La Cooperativa d'Ivars finança un programa de seguiment d'aus a l'Estany

La Cooperativa d'Ivars d'Urgell farà una aportació anual de 2.100 euros per finançar el seguiment ornitològic i la realització d'activitats d'interpretació ambiental a l'Estany d'Ivars i Vila-sana.

Dia mundial dels ocells en el Parc Natural de l'Estany d'Ivars i Vila-sana.
photo_camera Dia mundial dels ocells en el Parc Natural de l'Estany d'Ivars i Vila-sana.

La Cooperativa d'Ivars d'Urgell ha signat un conveni de col·laboració amb el Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana i l'entitat Egrell, que permetrà potenciar el seguiment ornitològic i la realització d’activitats d’interpretació ambiental a l’estany d’Ivars i Vila-sana.

El conveni estableix que la Cooperativa d'Ivars farà una aportació anual de 2.100 euros, per tal de mantenir l’anellament d’aus i totes les activitats de seguiment ornitològic, així com les campanyes d’anellament científic d’ocells al parc natural, d’acord amb els moviments migratoris de les aus, a la primavera i tardor. Aquests treballs es realitzaran amb la coordinació del Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana i l'entitat Egrell.

Per altra banda Egrell durà a terme, com a mínim, un cens mensual d’ocells limícoles, ardeids, ànecs i altres ocells, que permetran obtenir dades de parelles reproductores i d’èpoques d’abandonament.

El conveni també estableix que la Cooperativa d’Ivars ofereix les seves instal·lacions per a celebrar-hi cursos, jornades tècniques o conferències relacionades amb l’estany, així com espais per a exposar-hi plafons divulgatius de forma semipermanent. Així mateix, el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-Sana i l’entitat EGRELL oferiran visites a grups i col·lectius relacionades amb l’estany a proposta de Cooperativa d’Ivars d’Urgell.

El conveni l'han signat el president del Consorci Francesc Fabregat, el president de la Cooperativa d'Ivars Joan Coll, i el president d'Egrell Joan Estrada. Fabregat s’ha mostrat satisfet pel conveni perquè demostra la implicació de les entitats que el signen amb l’estany. Per la seva banda, el president de la Cooperativa d’Ivars d’Urgell, Joan Coll, ha explicat: Aquest conveni encaixa amb la voluntat de la Cooperativa de contribuir amb diferents entitats del territori. En aquest cas, per a finalitats ambientals, amb les quals estem totalment compromesos.

Comentaris