La Copa Catalana d’Escacs portarà a Mollerussa 20 Grans Mestres i 30 Mestres Internacionals

El Club Escacs Mollerussa competirà diumenge a Preferent amb el seu equip A i a Segona amb el conjunt B, en el que serà el torneig més important que s'ha fet a Lleida

Presentació Campionat d'Escacs interior
photo_camera Presentació del campionat d'escacs aquest dimarts a l'Ajuntament de Mollerussa

El Club d’Escacs Mollerussa organitzarà diumenge vinent, dia 24 d’abril, la Fase Final de la Copa Catalana d’Escacs, una competició que viatjarà a la capital del Pla d’Urgell amb 20 Grans Mestres i 30 Mestres Internacionals, amb la qual cosa esdevindrà el de més nivell que mai s’hagi celebrat a les comarques lleidatanes. El torneig ha estat presentat  aquest dimarts a l’Ajuntament de Mollerussa en un acte en què han intervingut l’alcalde Marc Solsona i el vicepresident del Club d’Escacs Mollerussa, i a la vegada delegat provincial de la Federació Catalana d’Escacs a Lleida, Jaume Ribera, juntament amb dos membres més del club, Santos Lacasa i Xavier Valios.

La competició comptarà amb una vintena de Grans Mestres i d’una trentena de Mestres Internacionals

Solsona ha agraït al Club Escacs Mollerussa “la capacitat i les ganes que hi ha posat per tal d’organitzar el torneig”, un esdeveniment que ha considerat que servirà per donar a conèixer el club i aquest esport entre la gent de Mollerussa. 

El cartell del torneig, amb una nòmina de participants d’autèntic luxe, hi ha d’ajudar, perquè, tal com ha comentat Jaume Ribera, “en base al nivell dels participants, al seu rànquing ELO i a les titulacions, serà el torneig més important que mai s’ha fet a les comarques lleidatanes”.

La Fase Final comptarà amb 240 jugadors que competiran a través de 60 equips dividits en 6 categories en funció del nivell

Entre els principals favorits per a la victòria seran l’Escola Escacs Barcelona, actual campió de la competició i segon a Lliga Catalana 2016, que compta amb tres Grans Mestres i una Gran Mestra (Rakjmanov, Peralta, Narciso i Ana Manatze).

Les partides començaran a les 10.00 hores, amb cinc rondes de joc al matí i la resta a la tarda. L’escenari del torneig serà el Restaurant Resquitx, on s’instal·laran 120 taulells

En conjunt, la competició comptarà amb la participació de 240 jugadors pertanyents a 60 equips, que estaran dividits en 6 categories: Absoluta, Segona Divisió, Preferent, Primera, Segona i Tercera. A cada categoria hi haurà 10 equips, amb representació lleidatana en tots ells: a l’Absoluta hi haurà l’Escacs Lleida i el Tàrrega; a Segona Divisió, l’Escacs Lleida B i el Torà; a Preferent, el Vallfogona, el Tornabous i el Mollerussa; a Primera, el Guissona i el Vallfogona B; a Segona, el Mollerussa B; i a Tercera, el Bellpuig B i el Tàrrega B. En el cas del Mollerussa A, jugarà a Preferent per invitació com a seu organitzativa, mentre que el Mollerussa B competirà a Segona per quedar subcampió en la fase prèvia de la Delegació Territorial de Lleida.

Es desenvoluparà al Resquitx, on s'instal·laran 120 taulells

Fundat el 1975, el Club Escacs Mollerussa compta actualment amb 36 socis i dedica una especial atenció a la seva escola, on compta amb 16 nens i nenes d’edats compreses entre els 4 i els 12 anys.

Comentaris