El cribratge massiu del Pla d'Urgell es durà a terme a Mollerussa del 9 a l'11 de desembre

El programa preveu dur a terme 80 tests d’antígens per hora a majors de 16 anys amb cita prèvia a través d’un formulari que ja s’ha habilitat en el web de l'Ajuntament de Mollerussa 

Arxiu cribratge massiu al municipi de Torregrossa
photo_camera Arxiu cribratge massiu al municipi de Torregrossa @Territoriscat

El Pavelló Firal de Mollerussa es convertirà del 9 i fins a l'11 de desembre en el centre operatiu del cribratge massiu que està previst per la població dels municipis del Pla d'Urgell majors de setze anys. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Mollerussa ja està preparant el dispositiu per dur-lo a terme, a totes les persones que tramitin la cita prèvia a través del web de l'Ajuntament. La previsió és que es puguin dur a terme una mitjana de 80 test d'antígens per hora.

El Comitè d'Emergència Municipal, ha informat aquest dijous d'un repunt de la pandèmia, ja que, segons Salut, la taxa de rebrot, se situa a 507 amb una RT de 2,04. D'altra banda, a la reunió també s'ha posat en relleu que actualment a Mollerussa hi ha tres grups escolars confinats: dos a l'escola Vedruna de P3 i de 2n de Primària amb un total de 44 alumnes i 2 docents i un altre de 1r de Primària a l'escola Ignasi Peraire amb 14 alumnes i un docent.

Cribratge al Pla d'UrgellD'altra banda, s'ha anunciat que la Policia Local iniciarà avui el repartiment de material informatiu plastificat perquè puguin ser col·locats pels responsables dels bars i establiments de restauració a les taules dels seus locals per incidir en la prevenció de cara a la clientela.

Quant a les actuacions fetes per la Policia Local, ara com ara s'han interposat un total de 189 denúncies per no dur la mascareta adequadament posada, 1 en la darrera setmana, en la qual també s'han obert 5 actes per no respectar el toc de queda o les restriccions de mobilitat del cap de setmana, de manera que ja se sumen 48 denúncies en aquest sentit des que va entrar en vigor la normativa. També s'han interposat un total de 9 denúncies per fer reunions de més de 6 persones.

Pel que fa al Pla de Civisme, que duen a terme des de la regidoria d'Acció Social i Ciutadania, s'ha dut a terme un total de 22 intervencions a 32 persones. Així mateix, d'ençà que es va tancar el Casal Municipal per a la Gent Gran a mitjans d'octubre s'han realitzat un total de 533 trucades a persones que viuen soles per fer-ne l'acompanyament.

Comentaris