Crida comarcal perquè es faci bé la recollida selectiva

Els Ajuntaments del Pla d’Urgell es veuen obligats a aplicar ordenances que permetin sancionar als propietaris de gossos que no recullin els excrements de la via pública

Brossa fora dels contenidors en una àrea d'aportació de la comarca
photo_camera Brossa fora dels contenidors en una àrea d'aportació de la comarca

La utilització incorrecta dels contenidors de la recollida selectiva i els excrements dels gossos, estan provocant força malestar en els consistoris i el Consell Comarcal. D’una banda, malgrat que tots els servies a l’abast de l’usuari, i les campanyes de sensibilització sobre la recollida selectiva, encara, hi ha ciutadans que dipositen les fraccions fora dels contenidors, el que suposa una feina extra, tant pels ajuntaments com per l’ens comarcal. Des dels consistoris, s’alerta que aquesta actuació incívica pot arribar a perjudicar el cost del servei, donat que l’Agència Catalana de Residus, penalitza als Ajuntaments que no realitzin correctament la separació de les fraccions, i en el cas contrari bonifica quan es fa bé.

Els excrements dels gossos, és un altre dels malestars d’un gran nombre d’Ajuntaments, que s’han vist obligats a redactar ordenances sancionadores, pel comportament dels propietaris. Un malestar que fins i tot va arribar a la Diputació de Lleida, en una de les darreres reunions d’alcaldes.

De la mateixa manera que amb la brossa, les administracions, han posat a l’abast dels ciutadans serveis i campanyes de sensibilització, per evitar aquestes conductes.

Segons el president del Consell, Josep M. Huguet, les administracions posen a l’abast els serveis per millorar la qualitat dels municipis i els ciutadans han de prendre consciència del fet que un comportament individual per-judica tota la col·lectivitat.

Comentaris