Mollerussa edita un conte amb protagonistes reals per educar en la igualtat de gènere

El treball ha estat redactat per Joan Francesc Dalmau i compta amb les il·lustracions de la mollerussenca Ester Gasol
El conte Qui fa què publicat per l'Ajuntament de Mollerussa ©JosepAPérez
photo_camera El conte Qui fa què publicat per l'Ajuntament de Mollerussa ©JosepAPérez

L’Ajuntament de Mollerussa ha editat el conte Qui fa què, un recurs didàctic adreçat a l’alumnat que cursa educació infantil i cicle inicial de Primària amb el que es vol oferir eines per a educar en la igualtat de gènere i en els valors de la tolerància, el respecte i la llibertat.

El volum, que serà presentat en un acte al Centre Cultural el pròxim dia 11 de març, té com a protagonistes els relats de quatre joves de la comarca que tenen professions amb què trenquen estereotips. La iniciativa l’ha impulsat la regidora d’Igualtat, Rosalia Carnicé, juntament amb la de Joventut, Raquel Pueyo i en col·laboració amb la Taula d’Igualtat dins el Pla Educatiu d’Entorn. El treball ha estat redactat per Joan Francesc Dalmau i compta amb les il·lustracions de la mollerussenca Ester Gasol. Se n’han editat 700 exemplars que es distribuiran entre els centres escolars.

Marc Solsona, Rosalia Carnicé presenta el conte Qui fa què ©JosepAPérez
Marc Solsona, Rosalia Carnicé presenta el conte Qui fa què ©JosepAPérez

A banda de la presentació d’aquest conte, la commemoració del Dia Internacional de la Dona a Mollerussa compta també amb altres activitats que es duran a terme durant la setmana del 8M. Així, dimarts 8 de març tindrà lloc al Teatre L’Amistat a les 6 de la tarda l’acte commemoratiu central, el qual inclourà a banda de la lectura del manifest, l’homenatge a 18 sòcies de l’associació Albada nascudes el 1940 i 1941. L’acte, que es clourà amb el concert de Silky Quartet, comptarà també amb la participació de la política i escriptora Marta Alòs i López, la qual farà la ponència central.

D’altra banda, el dissabte 12 de març a dos quarts d’11 la Sala Polivalent del Teatre L’Amistat es convertirà en un espai d’entrenament, ja que acollirà un taller de defensa personal per a dones majors de 16 anys dirigit per Cross Box Mollerussa. A més, el mateix dissabte a les 5 de la tarda la Federació de Dones del Pla d’Urgell porta al Poliesportiu de Vilanova de Bellpuig l’espectacle teatral amb missatge feminista Les Kelly’s Influencers a càrrec de Cocorocó.

Així mateix, la Biblioteca Comarcal Jaume Vila se suma als actes pel 8M amb un punt d’interès sobre estereotips de gènere en què es podran descobrir títols relacionats amb aquesta temàtica des del 7 al 13 de març.  També l’Oficina Jove del Pla d’Urgell s’afegeix a la celebració acollint l’exposició del mosaic fotogràfic del #8M, promogut pel Consell de Participació Adolescent de Mollerussa, el qual està obert a la participació ciutadana de l’1 al 7 de març a través del web municipal.

Comentaris