Educació dóna llum verda al projecte de la nova escola del Poal

Escola El Roser del Poal en la planta baixa de l'Ajuntament
photo_camera Escola El Roser del Poal en la planta baixa de l'Ajuntament

El municipi del Poal, fa més de dotze anys que espera la nova escola, un desig al qual el pressupost de la Generalitat ha donat llum verda aquest any, destinant una partida d'1.100.000 euros, a la redacció del nou projecte i l'execució de l'obra, segons ha explicat l'alcalde del Poal, Rafel Panadès. Amb la incorporació de la partida econòmica el departament d'Educació desplegarà el projecte en diferents fases entre els anys 2021 i 2023.

L'edifici de l'Ajuntament del Poal ocupat per l¡escola El RoserPanadès ha afegit que la nova escola El Roser, ha estat dimensionada per a tres línies, amb els espais i equipaments que comporta, així com la zona de pati. Cal recordar que l'actual escola que pertany a la ZER Plaurcén, ocupa la totalitat de la planta baixa de l'edifici consistorial, amb la qual cosa els serveis municipals han quedat totalment relegat a la primera planta, amb el que suposa per a la funcionalitat de les gestions municipals.

El consistori espera que aquest cop el projecte prosperi, ja que el poble va iniciar els tràmits de la nova escola l'any 2007, amb la urbanització i cessió de la parcel·la al departament d'Educació. El Govern va redactar un primer projecte l'any 2010, però no es va arribar a desplegar.

L'Ajuntament projecta nous usos per a la planta baixa de l'edifici consistorial, entre ells un Centre de Serveis per a la gent gran. Es tracta d'una necessitat que existeix a altres municipis del Pla d'Urgell, per la qual cosa des del Consell Comarcal es proposa poder mancomunar serveis per tal de poder respondre a aquesta demanda.

Comentaris