19 de juliol

Eixarcolant aterrarà a Linyola per explicar com fer real un nou model agrari

El pròxim dilluns 19 de juliol, el node territorial de Ponent d'Eixarcolant farà una parada a Linyola, convidant al públic a debatre sobre la necessitat de construir un nou model agroalimentari

L'ortiga, una de les plantes silvestres comestibles.
photo_camera L'ortiga, una de les plantes silvestres comestibles.

El pròxim dilluns 19 de juliol, el node territorial de Ponent d'Eixarcolant farà una parada a Linyola, convidant al públic a debatre sobre la necessitat de construir un nou model agroalimentari.

Aquesta activitat forma part de la gira a una vintena de pobles i ciutats de Catalunya que realitza el col·lectiu des del dia 13 de juny, i fins el 23 de juliol

Marc Talavera, president d'Eixarcolant, realitzarà a la Sala 1 d'Octubre del municipi del Pla d'Urgell la conferència 'A què estem contribuint amb el nostre consum? El model agroalimentari a debat'.

Aquesta xerrada donarà veu a un nou model de producció i consum que ha de permetre a la ciutadania conèixer amb detall què hi ha darrere de cada producte que escollim, i a què s’està contribuint amb el seu consum.

Alhora, ha de normalitzar el cultiu i consum d’espècies silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals, elements clau per la sostenibilitat i la sobirania alimentària.

Amb aquesta campanya, Eixarcolant té per objectiu demostrar que és possible desenvolupar un nou model de producció, distribució i consum d’aliments, i de desenvolupament socioeconòmic: més sostenible, ètic i just, que reverteixi positivament al territori, i que empri amb normalitat les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals.

Com a principals accions, s'inclou una campanya de micromecenatge, duta a terme a través de la plataforma Goteo, i que vol obtenir els recursos necessaris -a l’entorn dels 100.000 euros- per posar en pràctica el nou model agroalimentari a partir de l’exemple del Forn de Jorba, una actuació local a partir de la qual poder extrapolar el model arreu del país.

Es pot accedir lliurament a la conferència, tot i que les places són limitades

Comentaris