El racó de la Memòria Local

En reconeixement a la regidora de l'ajuntament de Bell-lloc Montse Segura, que ens va deixar la passada setmana

Montse Segura, conversa del 22 d'abril del 2009
photo_camera Montse Segura, conversa del 22 d'abril del 2009

Publicat el 22 d'abril del 2009

Montse Segura representa el dinamisme femení del municipi de Bell-lloc, la seva inquietud per fer participar la dona en el dinamisme social i cultural del municipi la van animar a impulsar el Consell Municipal de la Dona. Un òrgan consultiu que actua de pont entre la ciutadania i el consistori, el que permet millorar la gestió i acció municipal.

Montse Segura

REGIDORA DE L’ÀREA DE LA DONA AJUNTAMENT DE BELL-LLOC

El paper de la dona en el municipi

Montse SeguraEl consistori de Bell-lloc ha tingut un especial interès a fomentar la participació, en conèixer les inquietuds ciutadanes, per tal de millorar la convivència entre tots els sectors del municipi. Amb aquests objectius l'equip de govern del passat mandat va incorporar en el cartipàs municipal d'àrea de la dona, una regidoria independent destinada a atendre les necessitats del col·lectiu fe-mení del municipi.
En els quatre primers anys es va poder comprovar l'eficàcia de la regidoria que va fer possible dinamitzar l'activitat aconseguint la participació de la dona en la vida social i cultural de Bell-lloc.

A partir d'aquesta iniciativa, quatre anys després, la no-va legislatura, capitanejada per Ramon Cònsola va mantenir la regidoria i va posar al capdavant de la mateixa a Montse Segura, que va continuar la tasca de la seva antecessora, però va voler anar més enllà en aquesta proposta impulsant El Consell Municipal de la Dona.
Aquest òrgan consultiu depenent de la regidoria, tenia com a objectiu aconseguir una major participació de la dona en el dinamisme municipal, per la qual cosa es va constituir un equip gestor representat per un ampli ventall de col·lectius femenins del municipi, associacions, en-titats i residents d'altres països.
Al marge de la representativitat de col·lectius el Consell Municipal de la Dona també compta amb una representació generacional important, per tal de poder incidir en totes les franges d'edat.

Montse Segura manifestava que aquest òrgan vol ser un pont de comunicació entre la ciutadania i el consistori, una manera de conèixer i poder aplicar les propostes que arriben des del carrer.

Bell-lloc participarà en les jornades Dona i Municipi que organitza l’Associació Catalana de Municipis. 

La regidora Montse Segura afirma que amb aquesta iniciativa s'ha pogut comprovar que les dones del municipi també tenen iniciativa i els preocupa el benestar per la qual cosa s'han involucrat en les eticitats del CMD.

L'òrgan va néixer sota la tutela i el referent de l'Institut Català de la Dona, però a mesura que ha adquirit experiència ha estat capaç de funcionar de forma autònoma.
Les Jornades de Violència de Gènere, El cap de setmana solidari, els actes del Mulla't, La desfilada solidària han estat alguns dels actes que el CMD ha organitzat amb garanties de continuïtat.

Bell-lloc amb aquesta iniciativa s'ha convertit en referent no tan sols en l'àmbit comarcal sinó en el de Catalunya, essent l'únic municipi de menys de 3.000 habitants, que compta amb aquest òrgan consultiu.

Per aquest motiu la regidora Montse Segura ha estat convidada a les Jornades Dona i Municipi que se celebrarà el dia 15 de maig a Girona, organitzat per l'Associació Catalana de Municipis.

Bell-lloc i els seus representants exposaran la seva experiència i els resultats aconseguits amb la incorporació d'aquest òrgan consultiu en l'organigrama de gestió municipal.

Comentaris