El racó de la Memòria Local

Josep M. Pujol- 16-febrer-2011 - copia
photo_camera Josep M. Pujol- 16-febrer-2011

Publicat el 16 de febrer del 2011

Han estat molts anys d'intens treball, però mai amb la voluntat de fer diners, els diners han estat conseqüència de fer les coses bé, i comptar amb la confiança de la gent. Una actitud que Josep Maria Pujol va traslladar a altres àmbits de la societat com va ser la Universitat de Lleida o l'ONG Lleida Solidària, entre altres, i que precisament la mateixa societat ha reconegut atorgant-li guardons com la Creu de Sant Jordi de la Generalitat o el de la Trajectòria Professional.
 

"Un entrenador de persones"

Josep Maria Pujol Gorné

Josep M. Pujol- 16-febrer-2011 1 - copiaQue algú com Josep Maria Pujol et digui que mai s'ha considerat un empresari, en un principi pot sorprendre i fins i tot ho podria considerar una contradicció, pensant en el grup empresarial que ha dirigit, i en la seva evolució. Però Josep Maria Pujol és una persona modesta en aquest sentit, apassionat de la seva feina i que atribueix els èxits a l'afany de treballar en equip i confiar en les persones que l'envolten. A tot això també li atribueix un polsim de bona sort per arrodonir una trajectòria empresarial que ha estat referència a Catalunya i l'Estat.

Als seus 69 anys continua vinculat a l'empresa, encara que ja amb menys responsabilitats, que les ha traslladat a les noves generacions. Pujol diu que "no està preparat per la jubilació" no ha fet el suficient entrenament per desvincular-se definitivament del que ha estat un dels millors al·licients de la seva vida, ser el primer i fer les coses bé.

La situació econòmica ha obligat a prendre decisions difícils com la de prescindir de persones de confiança

La saga dels Pujol es remunta al 1942, data en la qual Miquel Pujol i Mercè Gorné van fundar l'empresa, més tard s'incorporarien el Josep Maria i l'Àngel per arribar a desenvolupar el que avui és un dels grups empresarials més importants del sector. Una referència en la qualitat i en el desenvolupament dels productes, que han aconseguit amb recursos propis, i aplicant aquesta filosofia del treball en equip, de formar bons professionals des de la base per tal que arribessin a sentir l'empresa com a seva. Aquest ha estat un dels grans secrets del seu èxit, al que s'ha d'afegir el de projectar noves estratègies de futur i pensar en l'evolució del sector.

Pujol assegura que l'era del totxo ha passat i que la societat ha de pensar en noves formes de construcció i el grup està totalment preparat per afrontar aquest nou cicle.

L'empresa deixa darrera dues generacions que han treballat al llarg de molts anys per consolidar un gran projecte que ha aconseguit el prestigi i la confiança dels tècnics del sector, superant crisis i dificultats, i ara deixa el camí a les noves generacions, que han d'afrontar el repte de la internacionalització de l'empresa, de fer palesa la seva capacitat d'innovació i d'aportació de noves tecnologies al sector de la construcció.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement