El Saló del Llibre Infantil i Juvenil obre portes a Mollerussa amb una mostra de 5.000 títols

Els primers escolars que visiten el Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Mollerussa
photo_camera Els primers escolars que visiten el Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Mollerussa

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya ha obert portes aquest dimecres a Mollerussa, esperant la visita de prop de 3.200 escolars procedents de tot el país. Un certamen que en el marc del Complex de L'Amistat, presenta més de 5.000 títols per a infants i joves fins a 16 anys. Les propostes literàries es convidaran amb un programa d'activitats culturals i de lleure dirigides també al públic familiar.

Saló del Llibre Infantil Mollerussa 2018La trenta-quatrena edició del Saló s'ha inaugurat amb la presència del director de l'Institut Català de les Empreses Culturals, Xavier Diaz, acompanyat de l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, la presidenta del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, Anna Maria Macià, i el director dels serveis territorials de Cultura a Lleida, Josep Borrell.

Marc Solsona ha aprofitat la presència del groc i el caire reivindicatiu que s'ha volgut donar enguany al Saló per criticar la reacció del ministre de Justícia que aquest dimecres ha qualificat d'ofensiu el llaç groc que es fa servir com a símbol per demanar l'alliberament dels líders independentistes empresonats 

Solsona ha considerat que després de 16 de forma ininterrompuda a Mollerussa, el Saló ja es pot dir que té seu permanent a la capital del Pla d'Urgell.

Per la seva part, Macià ha posat en relleu la importància que té el Saló perquè és l'únic d'aquestes característiques a Catalunya amb representació de la major part d'editorials dedicades a la literatura infantil i juvenil. En aquest sentit, Xavier Diaz ha remarcat que el Saló és una porta als futurs lectors del país i que la lectura i la cultura ens fan més lliures.

La il·lustradora Mercè Galí, ha estat present al Saló aquest dimecres, ha ensenyat com fa il·lustracions als primers escolars que han visitat el certamen i ha explicat la importància d'aquest complement dels llibres que moltes vegades serveix com a motivació per escollir-los a l'hora de llegir

Mercè Galí finalitza el mural que presideix el Saló del LlibreOrganitzat conjuntament amb l'Ajuntament de Mollerussa a través de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, el Saló torna a reunir enguany 16 editorials catalanes a través de les 7 mostres que inclou. Així, a banda de l'exposició monogràfica L'aparador de les meravelles, també destaca la titulada Mecanoscrit del segon origen en la que, amb motiu del centenari del naixement de Manuel de Pedrolo i sota la coordinació d'Ignasi Blanch, una trentena d'il·lustradors presenten la seva mirada sobre aquest clàssic.

Una altra de les exposicions significatives és la que porta per nom'Encadena que encadenaràs o el conte del Marc i la pastissera, una experiència nascuda del projecte Mollerussa, Municipi Lector en la que han participat alumnes des de P3 a Batxillerat dels 7 centres educatius de la ciutat els quals han col·laborat per escriure i il·lustrar un conte

A banda de les exposicions, 7 autors participaran en aquesta edició del saló, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, seran els il·lustradors Mercè Galí, l'encarregada de confeccionar el mural que donarà la benvinguda al saló; Xavier Salomó, autor del cartell d'enguany, i Liliana Fortuny, la qual acompanyarà a l'escriptor Jaume Copons, que repeteix de l'any passat. Ricardo Alcántara, Maite Carranza i Núria Pradas, completaran la cartellera d'autors presents al certamen. A més, també s'ha previst sessions de contes per acollir les visites guiades de l'alumnat de les escoles bressol i d'educació infantil de P3 a P5 amb Patrícia McGill i Ada Cusidó.

Dissabte 14 d'abril tindrà lloc la 5a Jornada Pedagògica, organitzada pel Departament d'Ensenyament i adreçada a educadors de llars d'infants i docents d'educació infantil, en la que es treballarà la promoció de la lectura entre l'alumnat

El Saló es complementarà amb una vintena d'activitats adreçades al públic familiar en cap de setmana i també al professional. L'altra trobada professional és l'adreçada als bibliotecaris que està organitzada per la Central de Biblioteques de Lleida, Cultura i Bib.Botó, amb eix central de la dinamització del dia a dia de les sales infantils.

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018Altres activitats complementàries del Saló són la 7a Marató de Lectura Llegim en veu alta, titelles, contes, música i teatre que faran diverses companyies i grups i un vermut literari, entre d'altres. El certamen serà utilitzat en horari lectiu pels centres escolars, mentre que la resta d'horari i els caps de setmana estarà obert al públic en general.

Comentaris