El TSJC anul·la la modificació urbanística que va permetre l’ampliació de Puleva a Golmés

Ampliació Puleva Imatge del magatzem de logística que va construir Puleva a GolmésGolmés (8)
photo_camera Imatge del magatzem de logística que va construir Puleva a Golmés

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha emès recentment tres sentències on l'alt tribunal anul·la la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del municipi de Golmés, aprovada per la Generalitat el 2012, i que serví de base perquè l'esmentat consistori donés llicències a l'empresa Puleva Food per poder desplegar una important ampliació de les instal·lacions.

La modificació del planejament va provocar la presentació de tres demandes, una per part de Foncomi SA (Big Ben), una per part de Jovergrau (Resquitx) i un altre per part de la resta d'afectats de la zona. Segons va explicar ahir l'arquitecte Josep Pifarré, les sentències del TSJC estableixen que el que es va construir no es podia haver realitzat.

En el moment actual es desconeix si s'haurà d'enderrocar les instal·lacions construïdes amb l'ampliació.

Imatge del magatzem de logística que va construir Puleva a GolmésPifarré va indicar que els afectats van denunciar el cas davant els tribunals argumentant que a més d'haver-se aixecat un mamotreto, es van carregar un bocí de carrer municipal i es van canviar les qualificacions urbanístiques dels carrers i terrenys dels voltants.

Així mateix, va informar que els afectats també denuncien a més de l'impacte visual de la nova nau, el fet que s'ha incrementat notablement el moviment de camions a la zona.

Les sentències del TSJC condemnen a la Conselleria de Territori de la Generalitat i a l'Ajuntament de Golmés per haver modificat el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Golmés

L'alcalde de Golmés Jordi Calvís ha manifestat que respecta la decisió del tribunal Superior de Justicia de Catalunya, però assegura que el consistori va actuar en tot moment amb l'interès general, no tan sols del seu municipi, sinó més enllà de la comarca i de Catalunya.

El consistori continuarà defensant que es tracta d'una actuació amb un interès públic i social

Calvís explica que el consistori va aprovar la modificació puntual de normes urbanístiques, amb la voluntat que la companyia Puleva no tanques la planta de Golmés, tal com havia anunciat. Els directius van deixar clar que si la factoria no podia ampliar, traslladarien la producció a València o Granada. Per arquet motiu es va pensar en els més de 200 treballadors directes de la planta, en els ramaders lleidatans, que subministren la llet, i en els industrials indirectes, com transport o manteniment.

Calvís afirma que l'Ajuntament recorrerà la sentència, i que demanaran que es traslladi el cas a un altre tribunal, per tal que no es puguin produir interferències del procés anterior. L'alcalde assegura que el consistori continuarà defensant que es tracta d'una actuació amb un interès públic i social, i en cap cas s'ha actuat amb voluntat de beneficiar a la companyia, tal com s'ha comentat en alguns documents.

Comentaris