El CFJ Mollerussa i el Club d'Escacs rebran el Reconeixement Ànima d'Honor

La votació popular atorga els  Reconeixements Ànima d'Honor Àngel Pujol a Rafel Calvet, Rosa Mari Garcia, Maria Neus Ros
Reconeixements Ànima d'Honor en l'edició del 2018
photo_camera Reconeixements Ànima d'Honor en l'edició del 2018

El CFJ Mollerussa i el Club d'Escacs de la capital del Pla d'Urgell compartiran els Reconeixements Ànima d'Honor Àngel Pujol amb Rafel Calvet, Rosa Mari Garcia, Maria Neus Ros, una distinció que s'atorga després que una comissió valora les candidatures de persones o entitats que destaquen per la seva tasca social en l'àmbit més local, presentades en un procés participatiu.

Marc Solsona, Josep M. Pujol premis Ànima

Els motius de les candidatures d'enguany:

Rafel Calvet, fou delegat de la Cambra de Comerç de Mollerussa durant 14 anys, destaca per la seva tasca altruista en nombroses associacions i organitzacions locals com són l'Agrupació Sardanista, el comitè organitzador de la Fira de Sant Josep des de 1994 o el comitè organitzador del Concurs Nacional de Vestits de Paper.

Rosa Mari Garcia, la seva candidatura destaca la labor voluntària i de col·laboració amb un bon nombre d'entitats tant de Mollerussa com també de Torregrossa com són Creu Roja, el Centre de Distribució d'Aliments, la Llar Terres de Ponent i la Residència Can Jaques.

Maria Neus Ros, és directora des de fa 15 anys del Grup Ressò de l'Albada, amb el qual ofereix concerts arreu i participa d'activitats socials arreu de l'any també com a membre d'aquesta entitat. També és col·laboradora a la Parròquia de Sant Jaume on acompanya habitualment les celebracions amb la música de l'orgue.

El Club Futbol Joventut Mollerussa (1920), que enguany celebra el centenari del futbol a la ciutat, serà distingit per mantenir viva l'essència de connexió amb la seva gent i l'esperit integrador amb la ciutat i la comarca així com per portar el nom de Mollerussa arreu, a través dels 24 equips i les 400 persones que hi estan vinculades.

El Club d'Escacs Mollerussa (1979) destaca l'activitat duta a terme en més de 40 anys de trajectòria i per la seva vocació de formar i difondre el món dels escacs entre la ciutadania i, en especial en aquests darrers anys, entre els infants.

El guardó Ànima  Abba MelakuEls guardons representen el vessant local del Reconeixement Ànima Abba Melaku, impulsat per l'Ajuntament de Mollerussa i el Centre d'Iniciatives Solidàries Ángel Olaran (CIS), una distinció internacional a una gran persona, institució o col·lectiu que té una destacada aportació en el món de la solidaritat i en l'ajuda a la societat en general. En la quarta edició de la convocatòria es premia a l'economista colombià Henry Acosta per la seva tasca com a facilitador de la pau a Colòmbia i ser un dels artífexs dels acords de pau signats el 2016 entre el govern de Juan Manuel Santos i les guerrilles de les FARC, una gestió que va començar anteriorment durant el mandat d'Álvaro Uribe.

L'acte de lliurament dels reconeixements tindrà lloc el divendres 15 de novembre, en el marc de la Vetllada Solidària que l'entitat CIS organitza cada any amb l'objectiu de finançar els projectes que el missioner basc Àngel Olaran porta a terme en la població etíop de Wukro. El sopar tindrà lloc en el restaurant Resquitx de Golmés, i els interessats en participar poden fer les reserves fins al 4 de novembre en el web del Centre d'Iniciatives Solidàries Ángel Olaran.

Comentaris