Els actes amb què s'ha iniciat la Setmana de la Poesia a Mollerussa

Setmana Poesia Biblioteca Jaume Vila
photo_camera La Biblioteca Jaume Vila durant la lectura d'un poema

La biblioteca inicia la Setmana de la Poesia amb la presentació de Plural imperfecte de Jaume Suau

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila va encetar ahir els actes commemoratius de la Setmana de la Poesia amb la presentació del llibre Plural imperfecte, del mollerussenc Jaume Suau. L’acte d’ahir va ser preludi de la commemoració avui del Dia Mundial de la Poesia, sent Mollerussa la seu de l’acte central de la demarcació que consisteix en la lectura del poema encarregat enguany a l’escriptor i poeta valencià, Marc Granell, que ha estat traduït a diferents llengües i que ha estat llegit per alumnes del Servei Comarcal de Català del Pla d’Urgell. La jornada commemorativa es completa a les 8 del vespre amb un concert d’homenatge a les figures de Manuel de Pedrolo i Maria Mercè Marçal, que anirà a càrrec de la cantautora lleidatana Meritxell Gené. Els actes finalitzaran dijous a les 8 del vespre amb la presentació del poemari Aigua, Ànima, del també mollerussenc Josep Borrell.

Mollerussa acull l’acte central a Lleida amb la lectura del Poema de Marc Granell i un concert d’homenatge a Pedrolo i Maria Mercè Marçal

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018Pel que fa a la presentació d’ahir, Jaume Suau, autor de Plural imperfecte, va explicar que el llibre, el qual inclou 62 poemes de vers lliure, és fruit de la contemplació i la percepció de les petites coses que passen al nostre voltant amb l’objectiu d’entendre les emocions.  Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Soslona, qui va presidir la presentació, va assegurar que el llibre és capaç de transmetre i donar un llenguatge nou a moltes realitats en funció de com es llegeix. Transmet pau, nostàlgia i tot i que no és optimista fa una foto fixa dels estats d’ànim, va concloure. Tampoc van estalviar qualificatius el filòleg Josep Camps, qui va assegurar que la poesia de Jaume Suau uneix qualitat, interès i facilitat per ser entesa i el poeta i també filòleg Anton Not, el qual en va destacar la senzillesa i la manca d’hermetisme.

D’altra banda, la biblioteca acull fins el 29 de març l’exposició Pedrolo, més enllà dels límits, cedida per la Institució de les Lletres Catalanes amb motiu de la commemoració del centenari del naixement de l’escriptor segarrenc. L’exposició presenta l’univers de l’escriptor tant des de la seva dimensió biogràfica com literària. 

Els alumnes de l'escola Pompeu Fabra de Mollerussa també celebren la Setmana de la Poesia 

Avui, dia 21 de març, com porten fent-ho des de fa anys, l'escola Pompeu Fabra de Mollerussa ha celebrat el dia Mundial de la Poesia.

Pompeu Fabra Setmana Poesia

Tot celebrant la festa de la paraula i les lletres, els mestres han  llegit la poesia que ha escrit en Marc Granell, anomenada  La poesia, recitada en català, castellà, italià i anglès. Després, tots els cursos de l'escola han recitat una poesia sobre els jocs.

Comentaris