Els Agents Rurals detecten una colònia de ratpenats a l'escola Pompeu Fabra de Mollerussa

Els Agents Rurals inspeccionant la col·lonia de ratpenats en l'escola Pompeu Fabra de Mollerussa
photo_camera Els Agents Rurals inspeccionant la col·lonia de ratpenats en l'escola Pompeu Fabra de Mollerussa

Agents Rurals s'han desplaçat aquest dijous a l'escola Pompeu Fabra de Mollerussa després de rebre l'avís des de l'Ajuntament de la detecció d'una colònia de ratpenats a les columnes on hi ha ubicades les canals de la teulada.

Els agents han confirmat la presència dels mamífers i han aconsellat que s'opti per mantenir la colònia a l'entorn actual tot i instal·lant certes mesures com una lleixa que envolti la columna per evitar el contacte de l'alumnat amb les defecacions que puguin caure al terra del pati del centre. Els Agents Rurals han explicat que es tracta d'una espècie protegida, inofensiva per naturalesa, i que a més a més és beneficiosa perquè ajuda a controlar insectes com els mosquits.

Segons els Agents Rurals, els ratpenats busquen espais tranquils per viure, sobretot en les hores nocturnes. S'alimenten d'insectes, sobretot mosquits, per la qual cosa contribueixen a controlar-los i a més, els seus excrements no es podreixen sinó que esdevenen una pols que es pot usar com a adob.

Comentaris