Els Firals de Bellvís tanquen la seva 20a edició amb un èxit de públic

Durant el cap de setmana Bellvís ha escenificat la llegenda de l’Anella de Cal Bufalà

Bellvís i
photo_camera Durant el cap de setmana Bellvís ha escenificat la llegenda de l’Anella de Cal Bufalà

Aquest cap de setmana, la vila de Bellvís s’ha vestit d’època! Per vintena ocasió, ha representat la llegenda de Cal Bufalà, una de les històries més antigues que prenen per escenari aquest municipi del Pla d’Urgell i que han passat de pares a fills des de fa anys. DSC_0341

L’edició es va iniciar, com és costum, el dissabte al migdia, amb el cercavila a ritme dels tambors i acompanyat dels gegants, les xanques i els malabars infantils. PublicFiralsA la tarda tingué lloc l’espectacle infantil de titelles, que va apropar a petits i grans l’essència d’aquesta representació teatralitzada. El públic, fidel a la cita, també va poder gaudir d’una vila totalment engalonada per l’ocasió així com de la zona d’artesanies i oficis antics i un espai que recollia amb fotografies i cartells els vint anys d’història de la iniciativa.

El públic ha estat fidel a aquesta consolidada cita cultural
 

Al vespre del dissabte, el Sr. de Bufalà inaugurà els Firals juntament amb altres nobles de la vila. Llavors, i durant el diumenge a la tarda, tingueren llocs algunes de les escenes més divertides de les jornades, com ara els disbarats la de les bagasses, les xafarderies de les dones del rentador o els embolics del venedor de remeis. Ben entrada la nit de dissabte, els nobles van celebrar el sopar de gala alhora que el poble de Bellvís els oferia música, danses i més acrobàcies. DSC_0353Enmig d’aquests plàcids moments, la vila de Bellvís del segle XVII va ser ocupada per les tropes de Felipe IV i el públic va poder descobrir l’amor que la filla del Sr. de Bellvís, la María, professava pel Joan, un jove i valent pagès de la vila, i amb ell desafiaren l’autoritat del Capità de les tropes castellanes i la del pare.

El diumenge tingué lloc una xocolatada i la missa cantada en cant gregorià per “La Coral Espiga d’Or”. Seguidament, l’espectacle oferí una altra de les escenes més esperades, el festeig del bateig dels bessons de Cal Bufalà. A la tarda, el públic va poder veure el desenllaç de la història, amb el judici al Joan i l’expulsió de les tropes de Felip IV per part de tot el poble de Bellvís. DSC_0374

L’èxit dels Firals ha animat a l’organització a preparar algunes activitats en paral·lel que es té previst que tingut lloc a la tardor d’enguany. Al setembre, s’organitzarà un concurs fotogràfic que pretén incentivar la participació del jovent; a l’octubre es realitzarà una passejada pel ‘Bellvís ocult’ i al novembre es projectarà el documental que recollirà la història de les vint edicions dels Firals.

Galeria d'imatges d'aquesta edició de juliol 2016

Comentaris