Llibres i roses als carrers i el vermut de la Colla del 66 van completar la celebració

La colla gegantera del Casal Popular l'Arreu va presentar els gegantons Pepito i Carme, obra del mestre de bestiari popular de les Borges Blanques, Jordi Arnau

Pepito i la carme els nous gegantons de la colla gegantera de Mollerussa
photo_camera Pepito i la carme els nous gegantons de la colla gegantera de Mollerussa

La presentació dels gegantons Pepito i Carme, van centrar els actes de la Diada de Sant Jordi a Mollerussa, dos nous personatges que passaran a formar part de la Colla Gegantera del Casal Popular l'Arreu. Aquest van ser els promotors de la iniciativa que volia retre homenatge a Pepito Isanda i Carme Capell activistes de les tradicions populars i membres fundadors d'associacions culturals de la ciutat.

Diada de Sant Jordi MollerussaEls nous gegantons, s'han pogut confeccionar gràcies a la iniciativa del casal l'Arreu, amb el suport de l'Agrupació Sardanista de Mollerussa, l'Orfeó Renaixença, l'Associació de Dones l'Albada i l'Agrupament Escolta i Guia Cal Met, la família Isanda - Capell i l'Ajuntament de Mollerussa. El mes de desembre passat es va engegar una campanya de mecenatge per poder finançar els personatges, des de la que es va dur a terme sortejos i una calçotada popular, amb les que es van arribar a recaptar 4.300 euros.

Les noves figures han estat construïdes, per encàrrec del Casal Popular l'Arreu, que d'aquesta manera, volien reconèixer l'obra, i mantenir el record i l'estimació vers el Pepito i la Carme, creadors dels gegants El Parrot i la Marieta, dos dels quatre gegants que té ara Mollerussa. Obra del jove mestre de bestiari popular de les Borges Blanques, Jordi Arnau, que ha fet realitat dos gegantons manotes amb la imatge de la parella homenatjada. A més a més, s'ha comptat amb la col·laboració de les modistes Isabel Fontanet, M. Teresa Cardona i Roser Cardona que han confeccionat el vestuari dels gegantons.

Vermut Colla de 1966L'acte que presentació i apadrinament dels gegantons es va dur a terme a la plaça de l'Ajuntament, en el que hi van participar diverses colles geganteres del Pla d'Urgell. Tot seguit el Pepito i la Carme van fer la primera cercavila pels carrers i places de la ciutat. Aquest acte s'emmarca també dins l'agenda de la Capitalitat de la Sardana per la implicació del matrimoni Isanda- Capell amb la Dansa Nacional de Catalunya i l'Agrupació Sardanista de Mollerussa.

La Diada de Sant Jordi va omplir de públic el centre comercial de la capital del Pla d'Urgell, que van poder comprar el seu llibre i la rosa en la gran quantitat de parades que van instal·lar entitats, associacions i els comerciants de la ciutat.

La festa, també la van aprofitar els membres de la Colla del 1966, per donar el tret de sortida als actes que tenen previstos per aquest any, amb un vermut popular que van celebrar a les piscines municipals.

Comentaris