Pimes i autònoms en el centre de les prioritats dels grups polítics de Mollerussa

Activitats comercials de Mollerussa
photo_camera Activitats comercials de Mollerussa


Els membres de la corporació municipal de Mollerussa tenen entre els seus objectius el suport i la recuperació del teixit comercial i empresarial de la ciutat. Equip de Govern gestiona la situació en el marc de la seva responsabilitat, i els grups de l'oposició fan propostes amb la voluntat que es puguin consensuar, i tenir en compte.

En aquest sentit, l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona ha explicat que el consistori ha mantingut reunions amb l'Associació de Comerciants i la Cambra de Comerç, per estudiar mesures de xoc pels sectors econòmics de la ciutat. Solsona va aprovar diversos decrets de rebaixes en l'àmbit impositiu, i de taxes, i també es va comprometre a impulsar una campanya d'impuls al consum local.

El portaveu del grup d'ERC Engelbert Montalà considera que un cop superat l'estat d'alarma, l'Ajuntament no es pot permetre sectoritzar la situació econòmica, i per aquest motiu els republicans proposen una taula de crisi que aglutini tots els sectors, empresaris sindicats agents socials autònoms i Ajuntament. Montalà assegura que hi haurà massa gent passant-ho malament, i no podran centrar els recursos tan sols en el comerç.

Per la seva banda el portaveu del Grup Municipal del PSC, Joel Bastons ha explicat que han registrat una moció, per debatre en el Ple d'aquest dijous, que té com a objectiu aportar propostes per pal·liar les conseqüències de la COVID-19 en el comerç i la restauració local.

Les primeres compres en la Mollerussa Open NightBastons planteja elaborar un pla d'ajudes directes pels comerços i la restauració local fixant una quantitat en cas dels establiments estiguin tancats i d'una quantitat variable pels establiments oberts. En aquest segon cas, els ajuts s'establirien en funció de la reducció de facturació.

La moció també demana que l'Ajuntament elabori un pla d'ajudes indirectes que inclogui una campanya per a potenciar la compra al comerç local de Mollerussa, estudiant-ho conjuntament amb Mollerussa Comercial i es creï una Aplicació APP per a Mollerussa que inclogui un espai auto gestionable per a cada establiment.

Mollerussa Comercial celebra trenta anysJoel Bastons afirma que avui, més que mai, les petites i mitjanes empreses i autònoms requereixen decisions valentes per afrontar la crisi generada per la COVID-19 i el consegüent estat d'alarma.  En aquest sentit, ha dit, valorem el seguit de mesures preses pel govern de l'Estat, com són la prestació extraordinària o la moratòria de les cotitzacions de maig a juliol pels autònoms s'hagi vist obligat a cessar la seva activitat, entre altres.

El portaveu socialista ha apuntat que en aquest context, però, hem vist com altres administracions més properes, com la mateixa Diputació de Lleida, no ha estat tan valenta per acceptar propostes socialistes d'ajudes directes a aquests sectors, pel que és indispensable que els ajuntaments ens mantinguem al costat de les persones tant en serveis sociosanitaris com de reactivació econòmica.
 

Comentaris