L'entrenament al carrer 'Street WordKout' incrementa addictes a Mollerussa

Un col·lectiu de joves, entre els 14 i 21 anys impulsen el club 'Ghosts Bars' per practicar aquesta activitat de forma col·lectiva i al mateix temps intentar difondre-la al municipi

Un col·lectiu de joves de Mollerussa han trobat en el que s'anomena entrenament al carrer Street WordKout, una alternativa al seu temps de lleure. Es tracta de fer una activitat física a l'aire lliure utilitzant el cos com a únic aparell. Sota el nom de Ghosts Bars s'han constituït en club, del qual ja en formen part més d'una vintena de joves entre els 16 i 21 anys.

A l'Street WordKout l'acompanya el qualificatiu Calistenia, un mot que prové del grec kallos (bellesa) i sthenos (fortalesa), que representa el fonament d'aquesta activitat, treballar grups de músculs sense necessitat d'utilitzar els habituals aparells de gimnàs.

Street WordKout Club MollerussaEls joves mollerussencs es van presentar en societat el passat dia 26 de març, en un esdeveniment que van organitzar al Parc Municipal, utilitzant els aparells del parc infantil, ja que de moment no disposen d'altre lloc per poder entrenar. Un esdeveniment que per altra banda va tenir una component solidària, donat que el públic assistent va col·laborar amb articles per al Centre de Distribució d'Aliments del Pla d'Urgell.

Els joves expliquen que aquesta iniciativa els permet relacionar-se, tenir un millor domini del cos, motivació personal i el més important, la superació personal. Per altra banda,  també afirmen que es tracta d'una manera de fomentar activitat física i els hàbits saludables sense haver de dependre del gimnàs.

El que més destaquen, els membres del club, són els valors que fomenta aquesta pràctica que allunyen de la competitivitat i rivalitat d'altres esports. Així mateix, la superació personal permet que els joves s'allunyin d'altres hàbits menys saludables que comporten ambients i alternatives de lleure.

Els membres de Ghosts Bars es van presentar a l'Ajuntament de Mollerussa amb l'objectiu de demanar un espai per poder entrenar i fer competicions, sense haver d'utilitzar el parc infantil, i al mateix temps, per oferir una exhibició dins de la programació de la Festa Major que se celebrarà al mes de maig.

Comentaris