Endesa renova tecnològicament la central transformadora de Mollerussa per millorar el servei a 3.900 usuaris

Subestació transformadora de Mollerussa interior
photo_camera Subestació transformadora de Mollerussa

Endesa ha finalitzat recentment els treballs de reforma tecnològica del centre de transformació que dona servei a gairebé 3.900 clients de Mollerussa i Golmés. Aquesta renovació suposa una millora en la qualitat del subministrament, ja que permet telecomandar possibles incidències a distància sense haver d’interrompre el servei.

Els nous equips instal·lats a la subestació de MollerussaL’actuació, que ha suposat una inversió de 38.800 euros, aportats íntegrament per la Companyia, ha consistit a canviar els elements de maniobra convencionals d’un centre de per unes cabines compactes, més fàcils de maniobrar i que incorporen elements de característiques especialment aïllants, fet que les fa més segures i robustes de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució. Igualment, gairebé no requereixen manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

Amb aquesta reforma, el centre de transformació està dotat d’equips d’actuació remota i un sistema de comunicacions que permet accionar a distància els dispositius de maniobra de l’equipament des del Centre de Control de la Companyia té a Barcelona

Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja que siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries i s’agilitza, en molt, la resolució i el temps d’interrupció del subministrament elèctric.

Comentaris