Les entitats socials de Lleida demanen dignitat per les persones amb discapacitats

Les polítiques socials han de contemplar la dignitat de les persones com a eix prioritari de les seves actuacions. 

Familiars i persones assistides de l'ACUDAM participen en l'acte reivindicatiu.
photo_camera Familiars i persones assistides de l'ACUDAM participen en l'acte reivindicatiu.

Les famílies, treballadors i assistits de l’ACUDAM, conjuntament amb la resta de les entitats del sector de les comarques de Lleida, han participat aquest dimecres en la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

L'entitat del Pla d'Urgell ha celebrat un acte al pati de la seva seu, on s'ha llegit un manifest, en el que es feia una crida al govern de la Generalitat de Catalunya, demanant unes polítiques socials que garanteixin la dignitat de les persones, manifestant la preocupació per la regressió de drets que ja havien estat conquistats, així com la precarietat de les polítiques socials que comprometen perillosament les oportunitats d'una plena integració social.

Cal recordar, que les polítiques socials han de contemplar la dignitat de les persones com a eix prioritari de les seves actuacions. Per tant, exigeixen que no s'aprofiti la conjuntura de crisi per fer retrocedir els seus drets i negar-los l'accés al control de les seves vides i a la plena gestió de la seva autonomia personal.

L’any 1992, les Nacions Unides van instaurar el 3 de desembre per celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, l’objectiu es sensibilitzar l'opinió pública sobre els temes relacionats amb la discapacitat i promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que genera la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

Comentaris