Escolars del Pla participen en les audicions de l'orquestra de l'Escola de Música de Mollerussa

L'audició forma part del programa d'activitats de dinàmica Educativa que organitza el Servei Educatiu i el Consell comarcal del pla d'Urgell, amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Música de Mollerussa

L'orquestra infantil de l'Escola Municipal de Música de Mollerussa
photo_camera L'orquestra infantil de l'Escola Municipal de Música de Mollerussa al Teatre L'Amistat

El Servei Educatiu i el Consell Comarcal del Pla d'Urgell, van reunir aquest dimarts, al voltant de 850 alumnes de cicle inicial de les escoles de la comarca, per participar en les audicions que va dur a terme l'orquestra de l'Escola Municipal de Música de Mollerussa. Una activitat que forma part del programa de Dinàmica Educativa Comarcal, que es va dur a terme en el Teatre L'Amistat de Mollerussa.

Orquestra infantil de l'Escola municipal de Música de MollerussaL'objectiu, segons ha dit el president de l'ens comarcal, Josep M. Huguet, és que els alumnes aprenguin a reconèixer els instruments musicals que participen en una orquestra per mitjà de quatre peces musicals. L'activitat esdevé, segons ha destacat la tècnica d'educació de l'ens comarcal, Mercè Roma, un complement a l'educació musical que reben els alumnes a les escoles.

Els protagonistes de l'audició van ser els alumnes de l'orquestra infantil de l'Escola Municipal de Música de Mollerussa, una trentena de músics amb edats compreses entre els deu i dotze anys que cursen estudis dels diferents instruments que formen part de l'orquestra. El director del centre educatiu Miquel Hortigüela, va apuntar que els joves músics interpreten melodies de diversos estils amb la voluntat de representar la història de la música en un petit context. Per aquest motiu l'audició s'inicia amb la banda sonora dels Picapedra, a la que segueixen dues peses clàssiques, i es finalitza amb el swing, com a mostra dels ritmes més contemporanis.

L'activitat no només és enriquidora pels alumnes assistents, ja que, segons Hortigüela, permet que els alumnes de l'Escola de Música, integrants de l'orquestra infantil, pugin a un escenari i donin a conèixer el que aprenen, per tal que aquesta formació no quedi només a l'aula.

Comentaris