Estudi acústic a Mollerussa dins la xarxa Catalonia SmartLab

Instal·len un aparell a la façana de l'Ajuntament per recollir dades que després puguin plantejar solucions tecnològiques i de millora en el dia a dia de la ciutat

Aparell de mesura Mollerussa 1
photo_camera L'aparell s’ha instal·lat al consistori, just al carrer de Ferrer i Busquets

L’empresa lleidatana Acústics Ambient S.L. està duent a terme un assaig a Mollerussa a través d’un mesurador de so que s’ha instal·lat a la façana nord de l’edifici consistorial just al carrer de Ferrer i Busquets. La prova pilot tindria com a objectiu no tant saber si els nivells compleixen la normativa sinó per, a la llarga, usar aquesta informació per plantejar solucions intel·ligents que els consistoris puguin aplicar per millorar la qualitat de vida de la ciutadania.Aparell de mesura Mollerussa

El projecte s'emmarca dins la xarxa Catalonia SmartLab, creada per la Generalitat de Catalunya i a través de la qual s'ofereixen entorns reals. La xarxa compta amb l’adhesió de 35 municipis catalans, entre ells la capital del Pla d'Urgell.

Així ho han explicat aquest dimarts el secretari general de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró; l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el director de l’empresa Acústics Ambient, S.L, Jesús Uriol.

Solsona ha avançat també que Mollerussa acollirà el pròxim 28 d’octubre una jornada sectorial per tal de posar en comú les innovacions tecnològiques existents en els diferents àmbits d’aplicació de SmartCAT, a través de la qual el Govern català vol convertir el país en una Smart Region de referència internacional per impulsar el desplegament de projectes de ciutats intel·ligents.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement