L'Agrupació Sardanista reuneix les colles sorgides de les activitats de la Capital de la Sardana

Ajuntament i Agrupació Sardanista de Mollerussa descobreixen el monument que commemorarà l'any que la ciutat va ser Capital de la Sardana, obra de l'escultor local Ramon Moncasi

Una de les noves colles tanca la rotlla al voltant del monument
photo_camera Una de les noves colles tanca la rotlla al voltant del monument

Al voltant del monument a la Sardana l'Agrupació Sardanista de Mollerussa, va reunir a la família sorgida de les activitats de l'any de la capitalitat de la dansa nacional. Una commemoració que els sardanistes mollerussencs compaginaven amb el seu setantè aniversari, i que van celebrar aquest diumenge.

Autoritts i autor del monument Capital de la Sardana 2016La Cobla Jovenívola d'Agramunt va interpretar el repertori, que havien de ballar un bon grapat de dansaires, de les colles dels centres educatius, de l'activitat Mollerussa dansa, i la del Casal de la Gent Gran. Un preàmbul per donar pas al descobriment del monument que recordarà l'any que la capital del Pla d'Urgell va ser capital, també de la Sardana. Una obra de l'escultor local Ramon Moncasi que acompanyarà el monòlit que dóna nom a la plaça. Moncasi ha volgut simbolitzar amb la seva obra, els quatre territoris de parla catalana i l'esperit de superació el poble Català, malgrat els entrebancs al llarg de la història.

El monument de la Capital de la Sardana 2016, el van descobrir l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, la presidenta de l'Agrupació Mercè París, membres del consistori i l'autor de l'obra. El Casal Popular l'Arreu ha fet la seva col·laboració conduint els gegantons Pepito i Carme, els personatges que representen a la parella referent de la cultura popular de Mollerussa.

Comentaris