La Fira de la camamilla reivindica la figura de l'artesà de producció i cultiu de plantes aromàtiques

El certament s'ha traslladat aquest any a la plaça Planell, per tal de centralitzar totes les activitats expositives i de lleure en un mateix punt, i a causa de la celebració de les comunions

La plaça Planell va acollir la mostra d'artesania i productes derivats de la camamilla
photo_camera La plaça Planell va acollir la mostra d'artesania i productes derivats de la camamilla

L'Ajuntament de Linyola i la comissió organitzadora de la Fira de la camamilla han aconseguit situar el certamen en el punt de mira de les administracions i de sectors productius, que consideren que el cultiu d'aquesta i altres plantes aromàtiques pot representar una eina de diversificació dels conreus tradicionals, o si més no un nou sector productiu a tenir en compte en l'àmbit agrícola. En aquest sentit s'han organitzat un seguit de talles i xerrades de les quals n'ha sorgit la necessitat de reconèixer la figura de l'artesà de producció i cultiu de plantes aromàtiques.

Trobada de tractors clàssics a LinyolaEls organitzadors han traslladat la proposta de l'homologació d'aquesta activitat al departament d'Agricultura, per tal que la valori, i es pugui redactar una normativa que pugui regular aquest nou sector productiu. Segons l'alcalde de Linyola Àlex Mases, es tracta d'un sector que pot generar nous recursos econòmics a les exploracions tradicionals de la comarca.

{Al llarg del cap de setmana, Linyola ha compaginat les activitats de lleure amb les professionals i expositives, atreien un nombrós públic que ha participat en totes elles. La plaça Planell ha sigut l'epicentre de la mostra d'artesania i productes derivats de la camamilla, amb una trentena de parades, així com de la trobada de tractors clàssics, un acte que s'ha convertit en indispensable en el certament, amb la participació d'una seixantena de models de diferents èpoques.

La quarta edició de la Fira de la camamilla i plantes medicinals també ha comptat amb una presentació destacada en la veu del cantautor Lo Pau de Ponts, que va presentar la cançó dedicada a Linyola.

  

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement