La Fira de Mollerussa innova en l'àmbit tecnològic i en processos de gestió

Marc Solsona, alcalde de Mollerussa i president de la Fira, ha anunciat que "torna el col·lectiu dels tractors" confirmant la seva participació en aquesta propera edició de la Fira de Sant Josep

 

Presentació de la Fira de Sant Josep
photo_camera Moment de la presentació del calendari per al 2024 de la Fira de Mollerussa - Foto: E. Barta

La Fira de Mollerussa ha presentat aquest dimarts, el calendari per al 2024, així com els cartells promocionals dels diferents certàmens i activitats organitzades per l’ens firal al llarg de l’any. Enguany, el nombre de cartells puja a 10, amb la voluntat de donar més visibilitat a esdeveniments que ja es feien, però que no disposaven d’imatge pròpia, segons ha matisat l'alcalde de Mollerussa i president de la Fira, Marc Solsona. A l'acte també han assistit el vicepresident de l'ens, Joel Bastons, i els tècnics del Patronat, Joaquim Fabrés i Ramon Xinxó.

Així, enguany, l'ens firal comptarà amb els cartells habituals (151a Fira de Sant Josep, 43è Saló de l’Automòbil, 34a fira Autotrac, 29è Expoclàssic, el 23è Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa”, 29a fira Autotardor  i 17a Mollerussa Lan Party). A més, s'incorporaran nous esdeveniments com la 21a Borsa Interpirinenca de Cereals, la 8a Trobada Empresarial sobre Transformació Digital que inaugurarà el calendari el 23 de febrer, i la 4a Fira-mercat d’Antiquaris i Brocanters, que tindrà lloc al setembre coincidint amb l’Expoclàssic.

Segons ha manifestat Marc Solsona, aquesta 151a edició de la Fira de Sant Josep marcarà el futur del que ha de ser la fira, i ha anunciat que "torna el col·lectiu dels tractors" confirmant la seva participació en aquesta propera edició

"El dia 13 de febrer es farà un comunicat conjunt que expressarà aquesta voluntat de permanència a Mollerussa, amb l'acord entre l'ens firal i aquestes firmes" ha afegit. 

En la línia d'acollir activitats que serveixin com a referència, Solsona també ha esmentat el fòrum català de Jardineria, organitzat pel Gremi de Jardineria, l’Institut Mollerussa i Fira de Mollerussa, que se celebrarà de forma paral·lela els dies 18 i 19, amb els entrenaments oficials del concurs CatsKills de Jardineria 2024. 

En el transcurs de la presentació, s'han donat a conèixer els projectes amb els quals es treballa, que inclouen la introducció de millores tecnològiques i d'organització en l'àmbit intern, i de posicionament a nivell extern. 

Per la seva part, Joel Bastons, vicepresident de Fira de Mollerussa, ha incidit en l’aposta del seu grup pels certàmens firals com a element de promoció econòmica “molt potent” per a la ciutat, alhora que s’ha referit a les esmenes que el seu grup parlamentari presentarà als pressupostos de la Generalitat per poder disposar de subvencions “per poder impulsar projectes”.

Així mateix, Bastons ha assenyalat que també estan treballant per mantenir la subvenció del Ministeri amb què es va comptar l’any passat amb motiu del 150è aniversari de la Fira de Sant Josep

Segons les dades assolides el 2023, Bastons ha recordat que la participació d'expositors es va incrementar un 13% respecte a l'exercici anterior, així com el nombre de visitants, en comparació amb el 2022.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Presentació del calendari 2024 de l'ens firal - Foto: Fira de Mollerussa

El pressupost anunciat de Fira de Mollerussa per al 2024 serà de 732.000 euros, xifra similar a la de l’any passat, segons ha dit l’alcalde. Pel que fa a les millores, comprenen una nova pàgina web actualitzada, amb millor accessibilitat i nous espais interactius; l’adquisició d’un programa de servei integral de fires; la ubicació d’una pantalla d’una pantalla LED a l’avinguda del Canal –cruïlla amb la carretera de Miralcamp– de 3 x 2 metres i d’ús promocional i comercial, o les obres a les oficines del Patronat de Fires i l’Institut d’Emprenedoria. 

Solsona ha destacat la importància de seguir formant part de la Junta de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC). Fa uns mesos, es va designar Joaquim Fabrés, tècnic de fira, per a aquest càrrec, i avui ha ofert una visió general de la federació i els seus objectius. 

En aquest sentit, Fabrés ha destacat el paper de Fira de Mollerussa com a membre fundador de la FEFIC i ha anunciat la reunió de la seva Junta el dia 18 de març a Mollerussa coincidint amb la Fira de Sant Josep i durant la qual tindrà lloc la presentació de projectes de la Generalitat en col·laboració amb l’associació.

El posicionament extern de Fira de Mollerussa inclou també la participació com a soci a la FEMAC i al Clúster de la maquinària i els mitjans de producció agrícola, el qual agrupa una vuitantena d’empreses i que té com a eixos estratègics la digitalització, la internacionalització, el talent o la sostenibilitat, segons ha explicat el tècnic Ramon Xinxó.

En relació a les jornades tècniques de la pròxima 151a Fira de Sant Josep, Xinxó ha avançat el programa que inclourà temes cabdals com la sequera i la gestió del regadiu, i respecte al Fòrum de Jardineria, ha destacat que es preveu que reuneixi prop de 200 professionals. durant els dies 18 i 19 de març.

Comentaris