La Fira de Sant Josep supera els 300 expositors i reflecteix la millora del sector agrícola

La consellera de Presidència, Neus Munté, inaugurarà oficialment el certamen el dia 17, mentre que el president de la Diputació de Lleida tallarà la cinta del Saló de l’Automòbil dijous al matí

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
photo_camera Roda de premsa d'aquest dimarts amb l'alcalde Marc Solsona i el director Poldo Segarra

La 145 Fira de Sant Josep que se celebrarà del 17 al 19 de març esdevindrà una de les millors edicions dels darrers anys amb 304 expositors i 23.227 m2, dades que suposen un increment del 7% i del 18%, respectivament, respecte a les xifres de l’any passat, segons han explicat aquest dimarts l’alcalde de la capital del Pla d’Urgell i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, i el director de l’ens firal, Poldo Segarra, en el transcurs d'una roda de premsa. 

Per espais firals, és el Recinte Exterior on aquest augment és més notable, amb 149 expositors, una xifra que significa un 15% més que l’any passat (130) i el que és més significatiu, la millor xifra de participació en aquest espai dels darrers quinze anys, ha afegit Segarra. Aquest espai acull l'exposició de maquinària agrícola i industrial i complements agroramaders, així com el 3r Saló del Tractor. Pel que fa a la resta de recintes, el Saló de l’Automòbil registra un lleuger increment amb la participació de 22 expositors pels 20 de la passada convocatòria, mentre que l'ocupació dels  Pavellons Firals serà de 133 firmes per les 135 de l’any passat.Presentació 145 Fira de Sant Josep - Roda de Premsa 2 texte

En superfície neta ocupada, el conjunt dels Recintes Firals ofereixen fins a 23.227 metres quadrats d’exposició, gairebé 4.000 més que l’any passat, la qual cosa suposa en percentatge un creixement del 18,4%, sent al Recinte Exterior on també es registra un major creixement.

Suport i representació oficial amb tres consellers i el president de la Diputació de Lleida

La roda de premsa ha servit per presentar també el programa d’actes oficials de la 145 Fira de Sant Josep, el qual s’obrirà dijous dia 16 al matí amb la inauguració oficial del 37è Saló de l’Automòbil a càrrec del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. Aquest recinte, amb una superfície ocupada de més de 6.000 metres quadrats nets, es localitza a les piscines municipals i al parc, i comptarà amb tota la gamma expositiva del mercat.

Pel que fa a la inauguració oficial de la fira es farà el divendres dia 17 al matí a càrrec de la consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté. Dissabte dia 18 se celebrarà el Dia de la Comarca amb una Recepció dels Alcaldes de la Comarca a la tarda i posterior visita a la Fira, en un acte que estarà presidit pel conseller d’Interior del Govern, Jordi Jané, qui també presidirà la Nit de l’Expositor el mateix dissabte.

Finalment, diumenge dia 19 tindrà lloc la cloenda del certamen a les 6 de la tarda a càrrec de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Govern, Meritxell Serret.

Pel que fa al desenvolupament del certamen de la capital del Pla d’Urgell, es portaran a terme fins a 14 jornades tècniques, a més de la 16a Borsa Interpirinenca i altres activitats com el 20è Concurs de Carretilles. Aquest dimecres dia 15 es portarà a terme, a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell, la sessió Eines actuals per a l’observació i la predicció de la pedra a Catalunya.

Per últim, els màxims representants de Fira de Mollerussa han coincidit en assenyalar que si a aquestes bones dades prèvies de fira, a més, “el temps acompanya els dies de la fira”, les previsions són també poder superar la xifra de visitants de l’any passat, dada que va pujar als 150.000 visitants.

Comentaris