La Fira de Sant Josep supera ja la participació de l’any passat i confia a arribar als 300 expositors

El certamen amplia també la superfície ocupada amb el 3r Saló del Tractor i més metres ocupats a l'avinguda La Pau

Vista públic saló de l'Automóbil Sant Josep
photo_camera El Saló de l'Automòbil obrirà les seves portes el dia 16, un dia abans que la resta de la Fira

A falta de més d’un mes perquè se celebri la 145a Fira de Sant Josep de Mollerussa, les inscripcions per participar en aquesta pròxima edició, del 17 al 19 de març, han superat ja els números de l’any passat, tant pel que fa al nombre d’expositors, amb 291 inscrits pels 285 del total de l’any passat, així com respecte a la superfície ocupada, un espai que s’ha ampliat enguany de moment en gairebé 4.000 m2, augment que es deu d’una banda a la celebració aquest 2017 del 3r Saló del Tractor, que s’ubicarà com anys anteriors al camí de Belianes, i, d’altra, a l’expansió també del Recinte Exterior cap a l’avinguda La Pau arribant a la cruïlla amb la Ronda Sant Pere. La superfície total contractada en aquests moments és de 23.194 m2 pels 19.512 de l’any passat.

Amb aquestes xifres, les previsions de Fira de Mollerussa són molt optimistes, confiant a assolir i fins i tot superar els 300 expositors, un registre que no s’aconseguia des de l’any 2011.     

En la distribució per recintes, en aquests moments, i a falta de tancar alguns espais, hi ha 138 firmes al Recinte Exterior, on s’exposa la maquinària agrícola i complements per a l’agricultura i la ramaderia i el Saló del Tractor; 131 als Pavellons Firals, i 22 al Saló de l’Automòbil, al Recinte de les Piscines.

El certamen premia la innovació amb gairebé 4.000 euros, en una nova edició del Concurs de la Maquinària

D’altra banda, l’ens firal convoca en el marc d’aquest certamen una nova edició del Premi de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials, convocatòria amb tres categories i a través del qual es vol incentivar la presentació de noves màquines i novetats.  El més ben dotat econòmicament, amb 1.600 euros i Placa d’Honor, i atorgat per Fira de Mollerussa, és per a Premi Especial d’Innovació al constructor/expositor de maquinària agrícola i/o ramadera de l’Estat espanyol.

Les altres dues categories, dotades amb 1.100 euros cadascuna i Placa d’Honor, corresponen al Premi d’Innovació en Maquinària Agrícola, també atorgat per l’ens firal, i al Premi d’Innovació en Maquinària o Instal·lacions Agroindustrials, atorgat aquest pel Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya. Demarcació de Lleida.

El certamen acull també el Concurs de Disseny i Estètica de la Fira de Sant Josep. Premi Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleida, convocatòria que reconeix els millors estands i parcel·les de la fira.

Comentaris