Entre la Fira de Sant Josep i l’Autotrac

Les fires de l'automoció de Mollerussa ja han tancat vendes per un import d'uns 7 milions aquest any

La 33a fira Autotrac de Mollerussa assoleix “una dels millors xifres de la història”, segons el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure

El sorteig del premi de 3.000 euros entre els compradors d'un vehicle a la Fira Autotrac de Mollerussa - Foto: Jordi Vinuesa
photo_camera El sorteig del premi de 3.000 euros entre els compradors d'un vehicle a la Fira Autotrac de Mollerussa - Foto: Jordi Vinuesa

Mollerussa amb les seves fires dedicades al sector de l'automoció, la Fira de Sant Josep i l'Autotrac, es reafirma com a capital referent en el sector, tant pel que fa a la venda de vehicles nous com d'ocasió. Avui s'ha fet públic el balanç de la 33a fira Autotrac de Mollerussa, dedicada al sector d’ocasió de l’automòbil, furgonetes i maquinària agrícola i industrial, que es va celebrar el passat mes d’abril. El certamen va tancar 100 vendes de cotxes per un import d’1.885.380 euros, xifres que suposen, respecte de les registrades l’any passat, un 23% més pel que fa al nombre de vehicles venuts i un 10% més en el volum de negoci. L’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, i el director de l’ens firal, Xavier Roure, han fet públiques aquest matí les dades amb satisfacció per haver “assolit l’objectiu marcat abans de la fira”, segons ha assenyalat Solsona.

També aquest matí s'ha fet el sorteig del premi de 3.000 euros entre els compradors d’un automòbil durant la fira, en què ha resultat guanyadora l’empresa Vialpe S.L. de Balaguer per la compra d’un Hyundai Tucson a l’expositor Badimòbil, també de la capital de la Noguera.

Roure, qui ha reiterat que els números han complert amb les expectatives, ha posat en valor Fira de Mollerussa com a referent en el sector de l’Automòbil i ha destacat la quantitat dels gairebé 1,9 milions d’euros com “una dels millors de la història” del certamen, xifra que, si se suma a l’obtinguda pel Saló de l’Automòbil de la passada 150a Fira de Sant Josep, fa arribar el total al voltant dels 7 milions d’euros. 

Pel que fa a la mitjana de preu de cotxe venut, ha continuat desglossant el director, ha estat de 18.854 euros, la qual denota “un producte de qualitat i de gamma mitjana-alta”.

El vehicle més car adquirit va ser un Mercedes GLC per 49.900 euros, i el més econòmic, un Renault 19 per 1.000 euros

Respecte als indicadors de procedència dels compradors, el 80% són de les comarques lleidatanes, amb un 20% de Mollerussa, un 17% del Pla d’Urgell, 9% de Lleida ciutat i un 34% d’altres punts de la demarcació. El 20% restant correspon amb un 16% a altres indrets de Catalunya i, un 4%, a indrets de fora.

Satisfet per aquests resultats, el director ha apuntat que l’Autotardor, la segona de les fires d’ocasió que se celebrarà a l'octubre, s'encara “amb bones perspectives”

Finalment, Roure s’ha referit també al sector de la maquinària agrícola i industrial d’ocasió present també al certamen. Amb relació amb aquesta àrea, el director ha dit que si bé l’organització firal no té dades concretes, sí que li consta que els expositors participants, amb poca presència enguany, van efectuar alguna venda i contactes malgrat el moment “que està patint el sector”
 

Comentaris