Fiscalia demana arxivar la causa contra Reñé per la desviació de subvencions a Fondarella

Es tracta d'una peça secundària del 'cas Boreas' que investiga la desviació de subvencions entre l'escola i el cementiri de Fondarella
Joan Reñé presenta el pressupost de Fondarella
photo_camera L'alcalde de Fondarella Joan Reñé

La Fiscalia ha demanat al jutjat d'instrucció 1 de Lleida arxivar la causa contra l'expresident de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, per presumpta prevaricació i malversació en uns ajuts adjudicats a Fondarella.

El jutjat d'instrucció 1 de Lleida va dividir en cinc parts, una de principal i quatre de secundàries, la causa del cas Boreas, que investiga presumpta corrupció a la Diputació de Lleida. En la principal s'investiga si des de la Diputació, es dissenyaven concursos a mida per adjudicar obres a dit a empreses a canvi de comissions. La jutgessa encara no ha pres declaració a cap dels investigats en relació a aquests fets que poden comportar delictes de corrupció i enriquiment personal.

El president de la Diputació, Joan Reñé, pujant les escales del Palau de la diputacióDe les quatre parts secundàries, el jutjat en va inhibir una a Tarragona referent a unes obres en unes rotondes del Morell (Tarragona) en què s'investigava si es van adjudicar a dit els treballs a l'empresa lleidatana M. J. Gruas a canvi que subcontractessin la jardineria de l'obra a una empresa del fill de l'alcalde del Morell.

De les altres tres, el jutjat ja n'havia arxivat dues; una relacionada amb un accident laboral i també la que investigava si l'excoordinadora general de la Diputació, Marlen Minguell, va intentar influir des de la seva posició per beneficiar una empresa familiar a Balaguer.

Només queda, doncs, de les secundàries pendents de resoldre en la causa contra Reñé, la desviació de subvencions entre l'escola i el cementiri de Fondarella. Ara serà la jutgessa qui haurà de decidir si ho arxiva, tot i que, tot apunta que ho farà, ja que la Fiscalia és l'única part personada en aquesta causa i així ho ha demanat.

Comentaris