La fiscalia obre diligències contra Ramon Cónsola i vuit regidors de CiU i ERC de l'Ajuntament de Bell-lloc

De la investigació de fiscalia es desprèn que  l'exalcalde de de Bell-lloc, Ramon Cònsola i sis regidors més de CiU i dos d'ERC que van formar part del govern municipal entre els anys 2007 i 2015 van cobrar un sou fix mensual en comptes d'una retribució per assistir als plens, un sou que, segons la querella presentada per la fiscalia, no podien percebre ja que no tenien dedicació absoluta.

Ple de l'Ajuntament de Bell-lloc
photo_camera Ple de l'Ajuntament de Bell-lloc

La denúncia presentada per una persona anònima contra l'exalcalde de Bell-lloc Ramon Cónsola al mes de desembre, per saber cobrat, honoraris de manera irregular, ha derivat en una àmplia investigació i la querella de fiscalia contra vuit regidors i el mateix exalcalde que van formar part de consistori entre els anys 2007 i 2015.

Després de les investigacions la fiscalia va presentar la querella al mes de juny i al mes de juliol la va admetre a tràmit el jutjat d'instrucció 2 de Lleida, que porta el cas, per un presumpte delicte de prevaricació i malversació de fons públics. La Fiscalia prendrà declaració pròximament a Ramón Cónsola i als regidors de CiU Miquel Campàs, Montserrat Segura, Rosa Maria Buira i Brigit Jubillar, Xavier Regalado i Robert Tarrio, així com els republicans Josep Lluís Grífol i Ramon Cadens, que van formar part de l'Ajuntament entre els anys 2007 i 2015.

La fiscalia considera que l'exalcalde Ramon Cònsola, i sis regidors, van cobrar un sou fix mensual en comptes d'una retribució per assistir als plens, un sou que, segons la querella presentada per la fiscalia, no podien percebre, ja que no tenien dedicació absoluta. Es calcula que entre tots ells i durant aquests vuit anys van cobrar presumptament 284.000 euros que no els hi corresponien. De la investigació es deprèn que els honoraris dels càrrecs electes oscil·laven entre 300 i 500 euros al mes pels regidors i l'exalcalde percebia al voltant de mil euros mensuals.

Ramon Cónsola, ha mantingut en tot moment que creia que els cobraments es feien segons dicta la llei, de manera contrastada i amb les declaracions pertinents a Hisenda

Cònsola explica que el procediment dels cobraments va ser aprovat per ple municipal i de fet, es va destinar la partida pressupostària pertinent, tal com estipula la llei. No obstant, l’exalcalde assegura que resta a l’espera de la decisió del jutge. 

Comentaris