Formatges Camps del Palau d'Anglesola situa el seu 'Lligat de cabra' entre els millors del món

El Lligat de cabra del productor del Palau d'Anglesola revalida l'or que va aconseguir en les edicions del World Cheese Awards del 2012-2013 i 2014-2015

Robert Camps formatges guardonat amb la medalla d'or en el World Cheese Awards
photo_camera Robert Camps formatges guardonat amb la medalla d'or en el World Cheese Awards

Formatges Camps Lligat de cabraEl formatger del Palau d'Anglesola Robert Camps, ha tornat a destacar en la cimera mundial de formatges que es va celebrar la passada setmana a Donóòstia (Sant Sebastià) amb el seu Lligat de cabra, un formatge que va aconseguir la medalla d'or.

Formatges Camps a aconseguit en aquesta edició del World Cheese Awards, tres distincions més amb la medalla de plata pel seu Palauet, que ha entrat en el rànquing dels millors formatges de cabra per primer cop. En el cas del Liada mediterrània de tomata i alfàbrega, ha revalidat el bronze que aconseguia en l'edició del 2013-2014. El tercer dels formatges guardonats ha sigut l'Arnau, un brie que per primer cop ha estat guardonat amb una medalla de plata.

Formatges Camps Lligat PalautAmb aquests reconeixements la formatgeria del Pla d'Urgell se situa com una de les més destacades del sector, ja que els productes de Camps competien amb 3.066 varietats més arribades de tot el món.

Robert Camps mostrava la seva satisfacció per aquests premis que representen un reconeixement a l'esforç dels petits productors artesans, i per altra banda que el sector formatger de Catalunya es posiciona entre els millors del món. Camps afegeix que a Catalunya, malgrat no tenir varietats d'origen com en altres regions, la varietat i creativitat dels formatges ha sigut primordial per dinamitzar el sector.

Formatges Camps ArnauRobert Camps afegeix que encara que els productes artesans estan força valorats falten circuits especialitzats en els quals el consumidor pugui trobar varietats de qualitat en una sola exposició.

Formatges Camps, manipula al voltant de 2.500 litres de llet cada setmana de la qual en resulten 300 quilos de formatge de setze varietats diferents, que es distribueixen en els circuits gastronòmics, en botigues especialitzades, i establiments d'alimentació.

Comentaris