Golmés vol resoldre l'ampliació de Puleva amb un pla urbanístic obert a altres projectes

L'alcalde de Golmés, Jordi Calvís mostra el nou planejament urbanístic
photo_camera L'alcalde de Golmés, Jordi Calvís mostra el nou planejament urbanístic

El Ple de l'Ajuntament de Golmés que es va celebrar aquest dilluns, va aprovar inicialment la modificació del planejament urbanístic a la que va obligar la sentència del TSJC, després d'anul·lar l'acord de la comissió d'Urbanisme de Lleida del 2012 respecte a les obres d'ampliació de la planta de Puleva.

El consistori va presentar una modificació urbanística per requalificar uns terrenys residencials, com a industrials, per tal que la companyia Lactalis pogués ampliar la planta de Puleva. Un equipament que es va inaugurar el 24 de setembre del 2014. Aquesta decisió va estar desestimada pel TSJC, en considerar que la modificació no obeïa a raons d'utilitat pública sinó que es tractava d'expectatives d'una activitat privada.

Ple de l'Ajuntament de Golmés, amb la presència de propietaris 1Un col•lectiu de propietaris de la zona van interposar un contenciós al TSJC que va dictaminar a favor seu l'any 2017, i posteriorment es va elevar al Suprem, que al seu tor va ratificar la sentència del TSJC.

El Consistori de Golmés va iniciar els tràmits d'un nou projecte per poder justificar l'interès públic del pla parcial, que es va presentar aquest dilluns. Un projecte que dóna més flexibilitat als propietaris per poder comercialitzar les parcel•les, i per altra banda desplegar un pla urbanístic supramunicipal, amb el municipi de Mollerussa, Fondarella i el palau d'Anglesola.

Segons va explicar l'alcalde de Golmés, Jordi Calvís el nou planejament que proposa l'equip de govern, no tan sols ha de permetre regularitzar la situació de Lactalis, sinó també a altres zones industrials que encara estan per desenvolupar. El consistori inclou en la regularització al voltant de 370.000 metres quadrats, distribuïts en cinc zones en les quals s'ha simplificat la proposta urbanística d'equipaments i serveis, per tal de disminuir el cost de les futures urbanitzacions, als propietaris o promotors.

Imatge dels polígons de GolmésEn el cas concret dels propietaris de les parcel·les que van motivar el litigi, el nou pla els permetrà desenvolupar-les  individualment en cada una d'elles segons les necessitats. Per altra banda, el consistori té la voluntat que els polígons industrials del municipi tinguin una via de connexió amb l'A-2, per aquest motiu el projecte inclou un vial des de la rotonda de Golparc, amb un pont sobre la via del tren, que desembocaria amb el Vial Nord, que es desplega conjuntament entre els municipis de Fondarella, El Palau d'Anglesola, i Mollerussa.

La nova proposta de l'Ajuntament de Golmés, que es va aprovar amb els sis vots de JxCat, la negativa de dos regidors d'ERC, i el tercer es va abstenir per ser par implicada en el cas, se sotmetrà en els pròxims mesos a l'aprovació de la comissió d'Urbanisme de Lleida, que serà qui ha de donar el vistiplau al nou planejament. 

Així i tot els propietaris que van assistir al Ple van marxar descontents, i assegurant que continuaran lluitant perquè la reforma del planejament no tiri endavant, i puguin recuperar la qualificació residencial que havien tingut els seus terrenys.

Comentaris