El Govern atorga al Jovent del Palau d'Anglesola el Premi Jaume Ciurana, al civisme

La reflexió i l'esperit crític, han estat crucials per a la constitució d'aquest col·lectiu de joves consolidat en la millora de la seva quotidianitat, que ha implicat coordinació i comunicació en la forma de treball entre tots els agents educatius del Palau d'Anglesola, que també ha vinculat al consistori, a altres entitats locals i serveis de la comarca
La Clau del Palau, el Village scape al Palau d'Anglesola @Territoriscat
photo_camera La Clau del Palau, el Village scape al Palau d'Anglesola @Territoriscat

El Consellet Adolescent del Palau d'Anglesola ha estat guardonat amb el Premi Jaume Ciurana de Civisme, una convocatòria que impulsa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. L'objectiu del reconeixement és valorar les accions que fomentin en el jovent el gust per les responsabilitats, la capacitat associativa, la cooperació i l'esperit de servei, i també el compromís envers la societat i l'estimació i el respecte per la natura.

La convocatòria, que enguany celebra la trenta-quatrena edició, premia a col·lectius de joves a partir de 12 anys, integrats en organitzacions sense afany de lucre, que hagin realitzat alguna acció cívica destacada, de forma voluntària i gratuïta.

Els joves del Consellet de Participació Adolescent (CPA) han aconseguit el primer premi pel projecte de millora de l'entorn natural, dotat amb 1.500 euros
 

Lliurament del Premi Jaume Ciurana de Civisme al Consellet del Plau d'AnglesolaEl Consellet neix l'any 2019 de la iniciativa de la mateixa joventut amb desig de participar en la vida del poble. Des de l'Ajuntament del Palau d'Anglesola es va donar suport i eines per desplegar una iniciativa, de la qual es va responsabilitzar Miriam Solé, que fes possible desenvolupar l'esperit crític i la implicació del col·lectiu jove en la millora del seu municipi. La forma de treball ha implicat la coordinació i comunicació entre els agents educatius del Palau d'Anglesola, vinculant al consistori, però també a altres entitats locals i serveis de la comarca.

Lliurament del Premi Jaume Ciurana de Civisme al Consellet del Plau d'AnglesolaDarrere les accions desenvolupades com han estat la participació en voluntariats d'estiu de respecte i cura del medi ambient, cura de la bassa dels ànecs, les fotos de denúncia publicades en el seu canal d'Instagram @adolescents_del_palau, la realització d'activitats culturals i d'oci com l'Escape room S'apaga el Palau oberta a tota la població en plena festa major, les dinàmiques de descoberta i aprenentatge dels Drets de la Infància i Adolescència, la inauguració de la plaça dels Drets de la Infància i Adolescència... s'amaguen els valors anhelats d'una societat basada en l'amor i el respecte, valors que ens encaren cap a una comunitat que creu i viu la cultura de la pau. El jurat del Premi Jaume Ciurana de Civisme ha guardonat el projecte del municipi del Pla d'Urgell, per l'empoderament dels joves i la iniciativa que han mostrat.

Participació del Consellet en el Ple del Plau d'AnglesolaPer aquest Nadal el Consellet ha preparat un taller d'estels, conjuntament amb la Biblioteca Josep Pont i Gol, que és una activitat solidària amb la Marató de TV3. I l'1 de gener, a les 12 del migdia, estrenaran un nou programa de ràdio que es podrà seguir des del Canal YouTube: CPA - Consell de Participació Adolescent del Palau

Història sobre els premis Jaume Ciurana

Jaume Ciurana i Galceran, membre de l’Associació Mossèn Batlle, es va caracteritzar pel seu esperit de servei i per la seva implicació en Catalunya. Després del seu traspàs, els membres de l’Associació van acordar homenatjar-lo i recordar-lo instituint el 1986 uns Premis que, amb el seu nom, guardonessin accions cíviques dutes a terme per grups de joves.

Des dels seus inicis, els Premis Jaume Ciurana han estat convocats conjuntament pel grup d’antics escoltes promotor, l’Associació Mossèn Batlle i Guies de la Fundació Josep Sans, i per la Generalitat de Catalunya. El jurat d’aquests Premis està format per representants de la família Ciurana, les entitats convocants i els òrgans competents en joventut i acció cívica del Departament.

Cal dir també que, des del 1998, per tal de facilitar la tasca del jurat, es convoquen els Premis Jaume Ciurana a l’actuació cívica juvenil en dues categories: a favor de les persones i a la millora de l’entorn natural. Des que es van instituir, un centenar llarg de grups d’adolescents i joves, procedents de gairebé totes les comarques catalanes i d’un variat ventall d’entitats i ONGs, han aconseguit ser guardonats amb algun d’aquests Premis.

Comentaris