Inicien la rehabilitació de l'església del Palau d'Anglesola, tancada fa més d'un any

El Centre Residencial Ca la Cileta del Palau d'Anglesola podrà disposar de butaques ergonòmiques destinades als residents amb més necessitats d'atenció, un equipament que es podrà finançar gràcies al conveni que l'Ajuntament ha signat amb la Fundació la Caixa, per la qual CaixaBank aporta la quantitat de 3.500 euros
Inici restauració esglèsia del Palau d'Anglesola
photo_camera Inici restauració esglèsia del Palau d'Anglesola

Els veïns del Palau d'Anglesola, fa més d'un any que celebren els actes religiosos en diferents espais del municipi i de la comarca, ja que l'església de Sant Joan Baptista està tancada després que es produïssin despreniments en el fals sostre i el desplaçament dels pilars de la nau. Durant aquest temps la parròquia i l'Ajuntament han esperat la diagnosi per dur a terme l'actuació, i que el Bisbat confirmés quina seria la seva aportació econòmica.

Finalment aquest dissabte una vintena de voluntaris del municipi van recuperar els treballs a jova, de la mateixa manera que ho van fer l'any 1802 per la construcció del temple, per iniciar els preparatius per la rehabilitació, segons ha explicat l'alcalde del Palau d'Anglesola, Francesc Balcells. Els voluntaris van retirar una cinquantena de bancs de l'interior del temple, així com les imatges que hi havia en els retaules, per la qual cosa van utilitzar vehicles de la seva propietat, i els van traslladar a un magatzem cedit per una veïna.

Inici restauració esglèsia del Palau d'AnglesolaBalcells ha explicat que una primera fase de l'actuació consistirà a lligar les columnes de la nau central que van provocar el despreniments del fals sostre, i així assegurar que no es tornen a moure les voltes. En el finançament d'aquesta primera fase que s'ha pressupostat amb 135.363 euros, hi han participat l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) amb 40.000 euros, la parròquia del Palau aportarà 30.000 euros, producte d'una col·lecta de donatius que ha dut a terme el municipi, mentre que el bisbat de Solsona pagarà els 30.000 restants.

En una segona fase, valorada en 200.000 euros està previst aplicar una capa de formigó en la base dels pilars per tal d'evitar les humitats provocades per les capes freàtiques, canviar el terra del temple, i restaurar el recobriment del campanar. Tot plegat a la recerca de nou finançament, que segons l'alcalde espera que es pugui assolir a finals del 2021, per tal de poder recuperar la celebració dels actes religiosos.

Membres del consistori i de La Caixa signen el conveni

Butaques ergonòmiques Centre Residencial Ca la Cileta

El Centre Residencial Ca la Cileta del Palau d'Anglesola podrà disposar de butaques ergonòmiques destinades als residents amb més necessitats d'atenció, un equipament que es podrà finançar gràcies al conveni que l'Ajuntament ha signat amb la Fundació la Caixa, per la qual CaixaBank aporta la quantitat de 3.500 euros. Aquest gest solidari empeny a l'Ajuntament a tirar endavant en aquests moments incerts que vivim i ens ajuda a vetllar pel benestar dels nostres residents, ha explicat Francesc Balcells.

Comentaris