Jaume Suau, nou president del Centre de Recerques del Pla d'Urgell, Mascançà

Jaume Suau nou president del Cetre de Recerques del Pla d'Urgell, Mascançà
photo_camera Jaume Suau nou president del Cetre de Recerques del Pla d'Urgell, Mascançà

Després de quatre anys al capdavant de Mascançà, Joan Yeguas deixa la presidència de l’entitat. El divendres 18 de gener de 2019, en una assemblea general convocada als associats, es renova la junta. El nou president pels propers quatre anys serà Jaume Suau, el vicepresident Ton Solé i repeteixen el tresorer, Josep Maria Cabau, i el secretari, Jordi Robles. S’afegeixen a la junta els nous vocals Anna Llovera, Daniel Altisent i Lisard Palau. D’altra banda, es manté l’equip editor de la revista format per Moisés Selfa, director de la publicació, Josep Camps, Anna Llovera i Bernat Huguet.

La nova junta es marca nous reptes de treball de cara als propers anys, entre altres fomentar l’entrada de joves a l’entitat i desenvolupar activitats de promoció de la literatura i dels escriptors i escriptores de la comarca. Actualment l’entitat s’apropa als cinquanta socis i espera seguir sumant nous associats els propers anys

Els nous membres de la junta

Jaume Suau  és doctor en psicopedagogia i ha estat professor de la Universitat de Lleida i de l’INS la Serra de Mollerussa. Darrerament ha publicat una monografia de caire etnològic sobre els cossos de la cordera i un poemari.

Els membres de la nova junta del Cetre de Recerques del Pla d'Urgell, MascançàTon Solé ha estat mestre i un dels més actius historiadors de l’educació a la comarca del Pla d’Urgell. Justament aquest any passat ha publicat amb Esteve Mestre Escoles i mestres de la Segona República al Pla d’Urgell editat per Mascançà.

Anna Llovera és filòloga i doctoranda per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Actualment és professora de llengua a l’ensenyament secundari i editora de la revista Mascançà.

Lisard Palau és llicenciat i màster en història per la Universitat de Barcelona. Actualment és doctorant i membre del Grup de Recerca Treball, Institucions i Gènere de la Universitat de Barcelona.

Daniel Altisent és historiador i bibliotecari, col·labora a la premsa divulgant la història local de Mollerussa. Ha publicat diverses investigacions a la revista Mascançà.

Comentaris