El Teatre l’Amistat de Mollerussa acull la presentació del nou llibre de Jaume Suau

Presentació del nou llibre de Jaume Suau a l'Amistat
photo_camera Presentació del nou llibre de Jaume Suau a l'Amistat

La sala de ball de L’Amistat va acollir ahir al vespre la presentació del llibre Els orígens de l’atletisme a les terres de Ponent: els cóssos de la Cordera (1431-1960), del mollerussenc, Jaume Suau. L’autor, professor a la UdL i a l’institut La Serra, va estar acompanyat per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

Suau va explicar que el llibre consta de dues parts: una primera on repassa l’evolució de les curses a peu al nostre territori i una segona on fa un inventari patrimonial per 116 poblacions on els cóssos van tenir protagonisme. Segons va explicar, per a escriure el llibre, l’autor va haver de recórrer més de 9.000 quilòmetres arreu de la Península per buscar informació.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va felicitar l’autor per un treball de formigueta ple de rigor que afavoreix un ritme de lectura àgil i amè. Per la seva part, el president de la Diputació, Joan Reñé va voler destacar la feina feta per l’autor en homenatge a aquells que van forjar la realitat que ara vivim.

Comentaris