Joan Trull vol donar més visibilitat als serveis del Consell Comarcal del Pla d'Urgell

Joan Trull pren possessió com a president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell
photo_camera Joan Trull pren possessió com a president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell

Envoltat dels consellers comarcals i dels alcaldes del Pla d'Urgell, Joan Trull ha pres possessió, aquest divendres, com a president del Consell Comarcal, recollint el relleu de Josep M. Huguet que ha dirigit l'ens, en els dos primers anys de mandat.

L'acte s'ha iniciat amb la constitució de la mesa d'edat i les votacions dels consellers de Convergència i Unió i ERC, únics grups que tenen representació en l'ens comarcal. Trull ha estat nomenat amb els vots dels consellers del seu partit i l'abstenció dels membres d'ERC.

Trull ha presidit el primer acte oficial, fent un repàs dels objectius del seu mandat, en el que els serveis socials, continuaran essent una prioritat, una àrea a la qual el nou president vol dedicar més esforç de divulgació de l'oferta de serveis, que considera que són poc coneguts.

Joan Trull pren possessió com a president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell 1Respecte a l'àrea de sostenibilitat i medi ambient, Trull ha destacat que es continuarà treballant per millorar el sistema de recollida selectiva, en aquest àmbit ha avançat que l'ens comarcal projecta la construcció d'una planta de triatge de residus sòlits.

Trull també ha explicat que el Consell Comarcal treballa el Pla estratègia de La Serra, una actuació que afecta els termes de Mollerussa, Miralcamp, Torregrossa, Fondarella, Bell-lloc i Sidamon on es troba el jaciment arqueològic del Tossal de les Tenalles.

Ocupació, cultura, educació, són les àrees en les quals l'ens continuarà en la mateixa línia d'actuacions, així com en el que respecta al turisme, en aquest sentit Trull s'ha referit a la necessitat de treballar en la divulgació dels atractius del territori interior, amb les seves peculiaritats que poden atreure els visitants.

Trull també ha anunciat que està previst encarregar una auditoria de personal, amb l'objectiu d'optimitzar la funcionalitat dels llocs de treball de les diferents àrees.

En el torn de paraules dels portaveus dels grups, tant CiU com ERC, han felicitat al nou president. En el cas de Josep M. Puig, portaveu d'ERC ha fet un retret al president en considerar que la data del ple de presa de possessió havia impedit l'assistència de consellers del seu grup, i que donat que la llei permetia gestionat l'ens als vicepresidents, es podia haver convocat l'acte al mes de setembre com estava previst.

Al marge de la puntualització, Puig va assegurar que el seu grup continuarà amb l'actitud de ma estesa en tots aquells temes en què puguin col·laborar en el bé dels municipis i de la comarca.

Comentaris