Els joves voluntaris han treballat en la recuperació de la via verda i els escenaris de la Guerra Civil a Linyola

Els voluntaris del Camp de Treball sobre la passarel·la a Linyola int
photo_camera Els voluntaris del Camp de Treball sobre la passarel·la a Linyola

Els joves voluntaris que han participat en el Camp de Treball de Linyola han construït una passarel·la de fusta sobre la segona séquia del Canal d'Urgell en el tram del camí de Montgai, un treball que ha culminat les activitats que han dut a terme durant quinze dies, en el marc del projecte de recuperació de la via verda que envolta el municipi del Pla d'Urgell, així com la rehabilitació dels escenaris de la Guerra Civil.

Treballs en els nius de metralladora de la Guerra CivilDurant les darreres dues setmanes, els joves voluntaris, provinents d'arreu de Catalunya, també han estat treballant en l'excavació i restauració d'un dels dos nius de metralladores que s'han localitzat al Tossal de la Costera.

Segons ha explicat l'alcalde de Linyola, Àlex Mases, ara quedarà pendent per l'any vinent la meitat de l'excavació i la total restauració del segon niu de metralladora. Mases ha afegit que també s'han transformat i embellit les escales del Castell amb pintura mural, seguint un disseny de l'artista local Àlvar Farré, una obra que es batejarà amb el nom "Matisos d'Esperances", a causa de les diferents tonalitats de verd que s'han volgut utilitzar en les diferents escales. Com ja sabeu, el verd és el color de l'esperança. Amb aquests 'matisos' i les diferents tonalitats s'ha volgut fer una al·legoria al significat de l'esperança i la 'Cultura de la Pau' en contraposició al sentit de qualsevol guerra i en especial a la Guerra Civil espanyola.

Senyalització dels escenaris de la Guerra Civil a LinyolaUna altra de les tasques que han dut a terme els joves voluntaris ha estat l'organització i el muntatge de l'exposició fotogràfica d'imatges de la Guerra Civil, fetes a Linyola i al seu terme l'any 1938. L'exposició porta el nom de 'Primers trets de Francesc Boix' autor de les fotos. Aquesta exposició es podrà visitar des de l'últim cap de setmana de juliol fins a la Festa Major d'agost, als matins dissabte i diumenge.

La quinzena de voluntaris del Camp de Treball han instal·lat els cartells indicatius per senyalitzar el recorregut que ells mateixos han netejat, i s'han encarregat del disseny i l'elaboració del tríptic explicatiu de la ruta. Per l'any que ve quedarà pendent la instal·lació de taules bancs i barbacoes al bosquet per tal d'habilitar-lo com a zona de pícnic.

Comentaris