L’Ajuntament de Mollerussa dota amb 200.000 euros la convocatòria per rehabilitar edificis inclosos en el Pla de Barris

Mollerussa convocatoria rehabilitació immobles interior
photo_camera Vista aèria de la ciutat de Mollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa té previst aprovar en el pròxim ple ordinari que se celebrarà dilluns dia 16 les bases per l’atorgament de subvencions per a la rehabilitació d’immobles inclosos dins l’àmbit del Pla de Barris. La dotació d’aquesta convocatòria serà de 200.000 euros i inclourà les obres fetes i justificades des de l’1 de gener del 2017 fins al 31 d’agost del 2018, segons ha explicat aquest divendres l’alcalde, Marc Solsona.

La convocatòria està oberta a totes les persones propietàries o llogateres quan l’ús predominant sigui edifici d’habitatges i l’antiguitat de l’immoble superi els 15 anys, excepte si l’ajuda és per eliminar barreres arquitectòniques. La convocatòria contempla diferents conceptes i quanties segons el tipus d’obra a realitzar. Així, per fer obres de millora de les condicions d’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques, requisit en el qual no es té en compte una antiguitat mínima de l’edifici sinó les necessitats dels ocupants o l’adaptació a la normativa tècnica, la quantia màxima a subvencionar serà del 50% del preu de mercat sempre que no superi els 4.000 euros.

El Ple d’aquest dilluns preveu aprovar les bases que inclouen reformes fetes des de l’1 de gener del 2017 i fins al 31 d’agost de l’any vinent  

Pel que fa a les obres de rehabilitació d’elements comuns o cobertes també s’han previst diferents quanties en funció de si el que es fa és solucionar patologies estructurals, si s’impermeabilitza la coberta o si el que es fa és un manteniment amb la substitució d’elements en mal estat. També es preveuen ajudes per l’adequació d’instal·lacions de gas, electricitat, aigua i sanejament així com per rehabilitar façanes sigui esmenant deficiències de seguretat  o recuperant-les amb l’arrebossat o pintant-les.

El consistori ja va obrir a finals del 2013 una primera convocatòria en aquest sentit, que en aquella ocasió va estar dotada amb 60.000 euros i que es va acabar ampliant a 113.000 euros per donar cobertura a les sol·licituds que es van presentar.

A banda d’aquest punt, també es debatrà una modificació de crèdit per un import total de 145.000 euros així com la contractació d’un crèdit de 200.000 euros per a Fira de Mollerussa, entre altres. 

Comentaris